Crna kronika
SLAVONSKE PIJANE CESTE

Najpijaniji su za vikend bili vozači bicikla i romobila
Objavljeno 27. rujna, 2022.
Oba vozača koja su zaustavljena u Belišću i Vinkovcima prvo su morala ići na triježnjenje

Kao i svakog vikenda do sada, i prošlog su slavonske ceste bile pune pijanih vozača. Samo od petka do nedjelje u Osječko-baranjskoj županiji zaustavljeno je 20 vozača osobnih automobila, jedan motociklist i 11 biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola, a i ovaj put najpijaniji je bio baš vozač bicikla. Naime, u subotu, u 11.40, u Belišću, zaustavljen je 46-godišnji mještanin koji se vozio biciklom s koncentracijom od 2,79 promila alkohola u krvi. Čeka ga 500 kuna kazne.



Identičnu koncentraciju alkohola u krvi (2,79 promila) imao je i 28-godišnjak, kojeg su policajci u prvom satu nedjelje zaustavili u Ulici Jurja Dalmatinca u Vinkovcima. On je lelujavo vozio električni romobil. Morao je na triježnjenje, a visinu kazne doznat će nakon odluke nadležnog suca za prekršaje. Jedino pozitivno u ovoj priči je da 28-godišnjak nije pao i ozlijedio se te nije podletio nekome pod automobil.

U Požeško-slavonskoj županiji za vikend je utvrđeno ukupno 38 prekršaja, od čega se pet odnosilo na nekorištenje sigurnosnog pojasa, šest na prebrzu vožnju te sedam na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu oko 20.05 u Požegi na raskrižju ulica Hrvatskih branitelja, Mlinske i Jurja Križanića, gdje su policajci zaustavili Mercedes, bez ikakvih registracija, kojim je upravljao 58-godišnjak vidljivo pijan. Uz to što je odbio alkotest omalovažavao je i vrijeđao policajce, a uz sebe nije imao ni vozačku ni prometnu dozvolu. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 12.600 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B-kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom vikenda zabilježeno je ukupno devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba ozlijeđena. Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, ponajprije zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama, nepropisne uporabe mobitela i osobnog prijevoznog sredstva.

Sandra Lacić
PONEDJELJAK POČEO S DVIJE POGIBIJE
Na hrvatskim se cestama za vikend dogodilo 66 prometnih nesreća s nastradalim osobama, od kojih 14 pripada kategoriji teških prometnih nesreća. Dogodila se jedna nesreća s poginulom osobom i 13 nesreća s teško ozlijeđenim osobama. U navedenim teškim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, 14 je zadobilo teže, a šest lakše ozljede. Nažalost, ponedjeljak nije počeo dobro, u prvih nekoliko sati poginule su dvije osobe, jedna u sudaru triju automobila na Jadranskoj magistrali u mjestu Šparadići kod Šibenika, a druga kod Korenice. Tamo je oko dva sata 25-godišnji mladić hodao cestom i u zavoju je na njega naletio autobus. Mladić je preminuo na mjestu nesreće.

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura