Regija
SAVJETI MLADIH

Raspravljali o poljoprivredi i stanovanju
Objavljeno 27. rujna, 2022.
SOPJE



Kao svojevrsno priznanje konstituiranju Savjeta mladih za općinu Sopje, u travnju ove godine, u tom je mjestu proteklog vikenda održana zajednička sjednica Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije i Savjeta mladih općine Sopje. Predsjednik županijskog Savjeta mladih Željko Romić podnio je izvješće o dosadašnjem radu Savjeta te istaknuo važnost osnivanja Savjeta mladih na području svih jedinica lokalne samouprave u županiji. Na sjednici se raspravljao o problemima mladih u sektoru poljoprivrede i o stambenom osamostaljivanju mladih te načinima na koje mladi mogu koristiti sadašnje mjere Vlade i EU-a koje su usmjerene isključivo prema mladima.

Potpredsjednik županijskog Savjeta mladih Tomo Tomić iz Slatine, istaknuo je kako mu je žao što Savjet mladih grada Slatine još uvijek nije formiran. Napomenuo je kako za navedeni problem nisu krivci mladi, nego aktualna politička situacija u gradu te je obećao da će Savjet mladih grada Slatine uskoro biti konstituiran.

Uz članove oba savjeta, sjednici su nazočili predsjednik Savjeta za mlade Vlade RH Josip Jagodar i načelnik Općine Sopje Berislav Androš te predstavnici svih savjeta mladih s područja Virovitičko-podravske županije. P.Ž.
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike