Sport
BSK PROTIV SOLINA DO PRVOG PUNOG USPJEHA

Bjelobrđani s igračem više poveli, a pobijedili s igračem manje
Objavljeno 26. rujna, 2022.

Subotnji bjelobrdski hod po mukama s(p)retno je okončan i domaćin je došao do prve sezonske pobjede u iznimno uzbudljivoj utakmici! Sputan imperativom rezultata u nastavku je došao do njega kada je imao igrača više, ali je u samoj završnici opasno živio zaključivši utakmicu s devet nogometaša u terenu nakon što je neuvjerljivi sudac iz Velike Gorice pokazao parne žute kartone (i) domaćem tandemu.



Rasterećeni i organiziraniji Solinjani zbivanja su u prvom poluvremenu prebacili na domaću polovinu terena te u više navrata ozbiljno zaprijetili. Prvi put u četvrtoj minuti, kada je udarac Ninčevića s 20-ak metara otišao preko grede da bi dvije minute kasnije Nimeli pokraj dva "žuto-plava", zamalo, svladao Đilasa, a opasnost je otklonio Majtanić, pri tome se ozlijedivši te morajući napustiti igru. Minutu kasnije svoju bolju su gosti potkrijepili preko Markote, čiji je udarac slijeva završio u naručju bjelobrdskog vratara slično kao u 15. minuti pokušaj Nimelija izvana. Deset minuta kasnije obećavajući Maganjićev udarac slijeva zaustavio je domaći vratar koji je u 34. minuti bio nijemi promatrač najbolje solinske stvorene prilike inicirane s lijeve strane koju je probio Markota i prizemno vratio do natrčalog Klarića koji je za nekoliko centimetara promašio bliži donji kut. Pet minuta kasnije solinski veznjak Ninčević upario je žute kartone i domaći su stekli brojčanu prednost na terenu kao i u nastavku na klupi budući da je gostujući šef struke Golem u nadoknadi prvoga poluvremena, također, zaradio drugi žuti, isključujući karton.

U nastavku je domaći strateg Krstanović ubacio dva iskusna napadača koji su nakon nepune dvije minute kreirali akciju za vodstvo. Zdesna je prošao Sinanović i u srcu protivničkog 16-erca pronašao Bjelanovića, koji je produžio ulijevo do debitanta Plazonje, čiji je prizemni udarac vanjskom lijevom nogom završio u suprotnom kutu - 1:0. U 64. minuti snage na umjetnom travnjaku su se izjednačile jer je tada i kapetan domaćih Mišić upario žute kartone, a tri minute potom gosti imali priliku za anuliranje rezultatskog zaostatka. Nakon duže akcije na desetak metara od vrata lopta je došla do Klarića, koji je šutirao pravo u Đilasa. Bjelobrđani su u 70. minuti na sredini terena izborili slobodni udarac iz kojeg je dugom loptom Pušić iza zadnje gostujuće linije pronašao utrčalog Čikvara koji je plasirao loptu pokraj Kargotića kada je izbio ispred njega - 2:0. Solinjani su zatim krenuli popraviti štetu, što im je zamalo uspjelo u 77. minuti nakon Mamićeva ubacivanja iz desnog kuta kojeg je na osam metara dočekao Chinedu i u padu snažno šutirao, a Đilas bravurozno obranio. Chinedu je u 81. minuti primio loptu u 16-ercu i produžio ju udesno do Mamića koji je ispod Đilasa prepolovio domaću prednost - 2:1. Tražeći potom izjednačujući pogodak da bi u 84. minuti Sinanović mogao definirati pobjednika, ali je njegov udarac sa 16 metara zaustavila lijeva gostujuća vratnica. U posljednjim je sekundama i Bjelanović upario kartone, ali gosti nisu uspjeli iskoristiti tu kratkotrajnu brojčanu prednost.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by SofaScore
BSK       2 (0)

SOLIN       1 (0)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme poluoblačno. Teren s umjetnom travom. Gledatelja: 350. Sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica) 6. Strijelci: 1:0 Plazonja (47), 2:0 Čikvar (70), 2:1 Mamić (81). Žuti kartoni: Ilić, Pušić, Mihaljević (BSK), Tomić, Novak-Stanko i Topić (Solin). Crveni kartoni: Mišić i Bjelanović (BSK) te Ninčević i trener Golem (Solin).

BSK: Đilas 7, D. Pecarski 5,5 (od 46. Sinanović 7), Dobrijević 7, Majtanić - (od 9. Damjanović 7), Mihaljević 6,5, Mišić 6, Pušić 7,5, Benić 7 (od 73. Župan -), Ilić 6,5, Plazonja 7 (od 60. Čikvar 7), Baković 5,5 (od 46. Bjelanović 6,5).

SOLIN: Kargotić 6, Džaja 6, Tomić 6,5 (od 63. Pekić 6), Novak-Stanko 6,5, Topić 6 (od 78. Babić -), Ninčević 6,5, Klarić 6,5, Markota 7 (od 63. Mamić 7), Nimeli 7, Chinedu 7, Maganjić 6 (od 46. Kaćunko 6,5).

IGRAČ UTAKMICE: DOMAGOJ PUŠIĆ (BSK)

REZULTATI

Rezultati 7. kola: Kustošija (Zagreb) - Vukovar 1991 0:0, Dugopolje - Dubrava Tim Kabel (Zagreb) 1:1, Cibalia (Vinkovci) - Jarun (Zagreb) 1:0, BSK (Bijelo Brdo) - Solin 2:1, Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - Rudeš (Zagreb) 1:0 i Croatia (Zmijavci) - Orijent 1919 (Rijeka) 2:2.


U 8. kolu, 1. listopada, sastaju se: BSK - Cibalia, Jarun - Dugopolje, Dubrava TK - Croatia, Orijent 1919 - Kustošija, Vukovar 1991 - Hrvatski dragovoljac i Solin - Rudeš.

Najčitanije iz rubrike