Sport
SUPERSPORT DRUGA NOGOMETNA LIGA

Osječanin Filip Lišnić hat-trickom zaustavio Zrinski
Objavljeno 26. rujna, 2022.

Novoformirani jedinstveni trećeligaški državni nogometni saziv drugoligaškog imena u subotu je na programu imao svih osam utakmica šestog kola. U konkurenciji su četiri slavonske momčadi koje su igrale na tri terena budući da su se na jednom međusobno sastale. Nakon nedavnog slavonskog derbija u Belišću, drugi ovosezonski odigrao se u osječkom Gradskom vrtu gdje su se sastala preostala dva sudionika natjecanja. Dosadašnje petoetapno obilježio je jurjevački Zrinski, koji je mladim Osječanima na noge stigao kao drugoplasirani i s tri u nizu pobjede od kojih su dvije, odnosno obje dosadašnje gostujuće utakmice riješili u svoju korist tako da su štićenici trenera Josipa Milardovića došli s ambicijom odnošenja kompletnog plijena. On je gotovo imperativno trebao učenicima trenera Hrvoja Kurtovića zbog slabašnog stanja bodovnog konta zahvaljujući nizu od četiri utakmice bez pobjede.

Oba su sastava prekinula svoje trendove budući da su Jurjevčani kući otišli praznih ruku primarno zahvaljujući Filipu Lišniću, koji je spremio tri lopte iza leđa Marina Stanića. Prve dvije do odmora, zbog čega je strateg Zrinskog tada posegnuo za trostrukom izmjenom, ali je ubrzo završila i treća lopta u njihovoj mreži te tako definiran ostanak bodova, a gosti su s dva pogotka tek ublažili prvi ovosezonski poraz. Marsonia je u Poreču doživjela već četvrti, nakon što je do odmora preokrenula ranu prednost domaćeg Jadrana koji je u nastavku zabio nova dva pogotka te Brođane kući poslao bez ičega. Tako je novi Marsin trener Dario Damjanović doživio prvi poraz nakon što je sedam dana ranije debitirao domaćom pobjedom koja ih je smjestila na 14. mjesto. U donji dom su u međuvremenu skliznuli Belišćani nakon što su u Ždralovima ostavili kompletan plijen, čiji je ostanak u prvom dijelu najavio Vođinčanin u redovima Mladosti Ivan Baraban da bi njegovi suigrači u nastavku ubacili još jednu loptu u gostujuću mrežu, čime je pobjednik bio odlučen. I momčadi dvosmjerno krenule budući da su Ždralovčani uzletjeli prema vrhu na kojem je jedini još neporaženi sastav iz Ploča...D.L.

 

Standings provided by SofaScore

REZULTATI
Rezultati 6. kola: Osijek II - Zrinski (Jurjevac) 4:2, Zagorec (Krapina) - Međimurje (Čakovec) 1:1, Grobničan (Čavle) - Jadran LP (Ploče) 0:1, Jadran (Poreč) - Marsonia (Slavonski Brod) 3:2, Dugo Selo - Sesvete 0:2, Mladost (Ždralovi) - Belišće 2:0, Trnje (Zagreb) - Opatija 2:0 i Hrvace - Bjelovar 0:3.


U 7. kolu, 30. rujna i 1. listopada, sastaju se: Zrinski - Hrvace, Jadran LP - Zagorec, Međimurje - Osijek II, Marsonia - Grobničan, Opatija - Jadran, Belišće - Trnje, Sesvete - Mladost i Bjelovar - Dugo Selo.

Najčitanije iz rubrike