Sport
FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE

Uživanje u vožnji do Zlatne Grede
Objavljeno 25. rujna, 2022.
Lijepo vrijeme okupilo je 400-tinjak sudionika na Centralnoj biciklijadi koja je kretala iz pet slavonskih gradova

Centralnom biciklijadom s polascima iz pet gradova završen je trodnevni Festival biciklističke rekreacije FEBIRE. Nakon dječje biciklijade u četvrtak te gradske u petak, subota je tradicionalno donijela i najveći broj sudionika koji su prvu jesensku subotu željeli iskoristiti za ugodnu vožnju do Zlatne Grede.



Biciklističke karavane kretale su iz Valpova, Belišća, Osijeka, Belog Manastira i Vukovara, a spojile su se u Lovačkom domu Zlatna Greda gdje ih je sve dočekao atraktivan i zabavan program u prirodi, uključujući i koncert Igora Delača. Karavana je bila "šarolika", od onih najmlađih koje su roditelji vozili na svojim biciklima pa do "oldtimera", a zajedničko svima bilo je uživanje u vožnji sunčanog rujanskog dana.


- Poslužilo nas je vrijeme, a ove se godine uz polaske iz Osijeka, Belog Manastira, Belišća i Vukovara prvi put priključilo i Valpovo. Osijek je najmasovniji, a mi želimo to još više omasoviti, da to bude jedan pokret boravka u prirodi s obitelji, rekreacije, zdravlja i sve ostalog što je bitno za zdravlje. Objedinili smo više manifestacija - Amazon projekt, Tjedan mobilnosti, Panonu, Dane Drave, stare sportove, ima i osoba s invaliditetom, stigli su i gosti iz Koprivnice... Uglavnom, vozili su od najmlađih do najstarijih, svatko prema svojim mogućnostima sa zajedničkim ciljem u Zlatnoj Gredi - pričao je glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković. I otkrio kako će se FEBIRE nastaviti i dalje organizirati u našem gradu i županiji s ciljem da bude još bolji i masovniji.

- Za sljedeću godinu pripremamo i nova iznenađenja. Želimo sve podići na još višu razinu kako bismo tehnički mogli omogućiti da se još više bicklista uključi. A naša osnovna želja je da uz naše građane u suradnji s turističkim zajednicama privučemo što više gostiju, koji će doći u naše gradove i županiju na nekoliko dana i to povezati s ostalim aktivnostima koje se događaju.

Ukupno je tijekom tri dana FEBIRE okupio oko 650 sudionika, a sljedeće godine izazov će biti podići tu brojku još više.

Goran Roguljić
Najčitanije iz rubrike