Osijek
POČELO JE ODBROJAVANJE

HeadOnEast - Dva dana
potpunog užitka
Objavljeno 26. rujna, 2022.
Proučite do petka sve lokacije za druženja ihedonističke kombinacije i dođite spremni...

Ušli smo u tjedan čijemu se kraju posebno veselimo. Razlog je posve jasan, u petak i subotu održat će se novo izdanje hedonizma. Igrom riječi kojom se napisani Head on East, ili glavom/nogom u smjeru istoka, izgovorom pretvara u hedonist, u onoga koji slavi dobar život, koji, kako to rječnici tumače, smatra ugodnosti i uživanje u nasladama najvećim dobrom i idealom, najavljujemo kako četvrtu godinu zaredom Turistička zajednica Slavonije i Baranje s partnerima organizira HeadOnEast, dvodnevni festival hedonizma koji nudi najbolje od Slavonije i Baranje.



Vratimo se tek korak unatrag. U jesen 2019. godine Osijek, ali i Slavonija, Baranja i Srijem bili su prvi put domaćini središnjeg nacionalnog turističkog strukovnog događaja Dani hrvatskog turizma 2019. Svih prijašnjih godina ti Dani su se u pravilu održavali na jadranskim destinacijama, no došlo je vrijeme da se skrene pozornost na potencijal i rezultate - kontinentalnog turizma. Prvi put za tu prigodu predstavlja se HeadOnEast kao pozivnica kojom se cijela Hrvatska poziva na užitak na prostorima Panonske ravnice. "Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu", pozivali su tada, taj poziv vrijedi i sada, razlika je jedino u tome što je HeadOnEast - prepoznat! Sada drugi zovu i pitaju - kada ćemo k vama?

Dakle, u pitanju su posljednji dan rujna i prvi u listopadu. HeadOnEast ove je godine dobio predznak "kraljevskog" jer će se glavni program odvijati u Parku kralja Petra Krešimira IV. i Perivoju kralja Tomislava. Uz umjetnost svjetla, neizostavni su i ovoga puta vino i umjetnost, pivo i gastrodelicije. I za najmlađe pripremljena su iznenađenja u dvorištima Muzeja likovne umjetnosti i Gradske knjižnice. Bit će programa i na glavnoj tržnici, u Sakuntala parku, Europskoj aveniji... Proučite do petka HeadOnEast lokacije i hedonističke kombinacije i dođite spremni.

HeadOnEast i ove godine potpisuju zajedničke snage Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija uz snažnu potporu Grada Osijeka, Kulturnog centra, TZ Grada Osijeka i HTZ-a, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, RCK-a Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Muzeja likovne umjetnosti, Giska, Udruge Đola i Breza.

Dario Kuštro
”Kraljevski” predznak - većina je programa smještena u Parku kralja Petra Krešimira IV. i Perivoju kralja Tomislava

STIŽU ZVIJEZDE
Uz neizostavnu i nepresušnu ponudu ića i pića, osjetila će na radnoj temperaturi držati i brojna glazbena imena, pa će tijekom dva dana hedonističke užitke s nama dijeliti, u petak Nera & Updown, Filip Pavić kvartet (MLU), Fluentes, Gelato sisters (Perivoj), Massimo, Meritas (Krešimirov park), te u subotu Ida Prester&Lollobrigida (u Perivoju), Daleka obala i Z++ (Krešimirov park).

Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana