Kultura
SKLADBA DALIBORA BUKVIĆA “HORIZONT - VUČEDOLSKI MISTERIJ”

Praizvedba u Muzeju vučedolske kulture
Objavljeno 26. rujna, 2022.
Praizvedba skladbe hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića HORIZONT – vučedolski misterij za ženski zbor i soliste održat će se u četvrtak (29. rujna) u 19 sati u Muzeju vučedolske kulture. Pod dirigentskim vodstvom Antoanete Radočaj-Jerković program izvodi Vokalni ansambl Brevis i Ženski zbor AUK-a u Osijeku, uz sopranisticu Anju Papa i uz klavirsku pratnju Davora Dedića. U izvedbu će biti integrirani ulomci iz knjige Kartografija ljubavi Dunavom književnice Helene Sablić Tomić koje će interpretirati glumica HNK-a u Osijeku Antonia Mrkonjić. Izvedbu prate videozapisi skladbe, snimljeni ranije na arheološkom lokalitetu Vučedol, za koje je koreografiju osmislio Vuk Ognjenović, a kostimografski ih oblikovala Zdenka Lacina Pitlik. Autor je videomaterijala Josip Grizbaher, a za produkciju je kao kreativna producentica zadužena Majda Milinović.



Ideja se skladbe zasniva na umjetničkoj sublimaciji elemenata astralnog simbolizma prisutnog u vučedolskoj kulturi i suvremenih promišljanja o temi traganja za smislom te, prema riječima skladatelja Bukvića, "skladom u vrtlogu vremenskog beskraja" u čemu se univerzalnost glazbe kao svevremenske umjetnosti potvrdila kao odličan putokaz.



Projekt je povezao više subjekata u kulturi: Institut za zborsku glazbu Polifonija, Akademiju za umjetnost i kulturu osječkog Sveučilišta te Muzej vučedolske kulture, koji pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Grada Osijeka pozivaju publiku na izvedbu. I.R.G.
Možda ste propustili...

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike