Sport
U BIJELO BRDO STIŽE SOLIN

BSK nema izbora, morao bi bodove zadržati kod kuće
Objavljeno 24. rujna, 2022.
Bjelobrđani su u dosadašnjem dijelu prvenstva imali dosta pehova i smješteni su na dno poretka

Iako su prošle nedjelje u zagrebačkom Lučkom u dva navrata sustigli prednost Jaruna, nogometaši bjelobrdskog BSK-a iz hrvatske su se metropole vratili praznih ruku, jer je u petoj minuti sudačke nadoknade vremena domaćin ubacio i treću loptu u mrežu "žuto-plavih" nanijevši im tako i treći ovojesenski poraz u SuperSport Prvoj ligi.



Toliko etapa i svijetli "fenjer" u tome klubu s krajnjeg istoka Hrvatske primarno zbog izostanka pobjede. A prema zbivanjima na travnjaku morala je do sada koja pripasti štićenicima trenera Denisa Krstanovića, koji stoga protiv Solina imaju današnji (subota) imperativ zadržati kompletan plijen u kući. Počet će ga ostvarivati od 16 sati, kada je predviđen početak toga susreta sedmog kola jedinstvenog drugoligaškog saziva prvoligaškog imena, a u kojem će domaća momčad biti jača od prošlonedjeljne zagrebačke, jer se u kadar vraćaju Mišić i Ilić, a i u međuvremenu pristiglo napadačko pojačanje iz Rumunjske Stjepan Plazonja zabilježit će debitanske minute u "žuto-plavom" dresu, koji tada neće odjenuti mladi stoper Grdić zbog akumuliranih žutih kartona. Unatoč aktualnom negativnom trendu optimizma i samopouzdanja u taboru BSK-a ne nedostaje, o čemu svjedoče sljedeće riječi njihova trenera:

- Rezultata nema, ali igre te posljedično povoljne atmosfere, kao i vjere u vlastite sposobnosti itekako ima. Na tome primarno gradimo optmizam u bolje buduće dane, naročito jer nas protekli nisu slomili nego dodatno ojačali. Znamo da nam predstoji hod po mukama kako bismo popravili prosuto, ali budući da za njih imamo potencijal, tada se nadamo da bi se to trebalo i konkretno preliti na rezultat. Jasno je da nas protiv Solina zanima samo pobjeda, a za čiju ću dobitnu kombinaciju morati kemijati do zadnjeg trenutka, jer sam uvjeren da ćemo krenuti uzlaznom, pripadajućom putanjom. Kako to uvjerenje dijeli i svlačionica, tada se nadamo ostvariti prvu pobjedu koja bi nam trebala iz više razloga, iako gosti sigurno ne dolaze na izlet, a mogu, za razliku od nas, igrati rasterećeno. Sve, međutim, ovisi o nama, i vjerujem da ćemo znati i moći odgovoriti potrebi trenutka - zaključio je Krstanović koji će, ponajprije zbog trenutačne neizvjesne situacije s ozlijeđenim vratarskim tandemom, udarni sastav odrediti neposredno uoči utakmice. U formaciji 4-2-3-1 očekuje se sljedeći početni sastav: Đilas - D. Pecarski, Dobrijević, Majtanić, Župan - Pušić, Mišić - Benić, Ilić, Sinanović - Božić.

Dražen Lekšan
 
 
Standings provided by SofaScore
Parovi 7. kola
Dugopolje - Dubrava TK, Cibalia - Jarun, Hrvatski dragovoljac - Rudeš i BSK - Solin igraju danas (subota), od 16 sati, kada počinje i nedjeljna utakmica Croatia - Orijent 1919. Kustošija i Vukovar 1991 već su odigrali svoj susret (0:0).

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike