Sport
BIJELO-PLAVI U VUKOVARU

Poms će priliku na Memorijalu Blage Zadre dati svima
Objavljeno 24. rujna, 2022.
Osijek će u polufinalu danas igrati protiv Širokog Brijega, kojeg još nije pobijedio na tom turniru

Nogometaše Osijeka danas (subota) u 13 sati očekuje nastup u polufinalu Memorijala Blago Zadro, koji se ovog vikenda igra na stadionu HNK Vukovar 1991. u Borovu naselju. Bijelo-plavi će za ulazak u finale igrati protiv Širokog Brijega, koji je osvojio sedam od dosadašnjih osam izdanja.



Trener bijelo-plavih Rene Poms u prvenstvu je srušio dvije loše tradicije jer se njegova momčad s pobjedama vratila s gostovanja u Rijeci i Velikoj Gorici, što bijelo-plavi nisu ostvarili prilično dugo. Nastup u Vukovaru nudi mu mogućnost rušenja još jedne takve tradicije. Naime, Osječani još nisu na Zadrinu memorijalu uspjeli pobijediti Široki Brijeg. Bit će to zanimljiv susret u svakom slučaju jer Široki je vodeća momčad BiH Premijerlige, a Osijek je u dobroj formi u posljednje vrijeme, što će sigurno željeti pokazati i u toj utakmici. Za nastavak jačanja samopouzdanja momčadi bijelo-plavih pobjeda i plasman u finale tog turnira bili bi dobrodošli. U Gradskom vrtu su, inače, odlučili udarnu momčad koristiti samo u subotu, dok će u nedjelju, bez obzira na ishod utakmice protiv Širokog Brijega, na teren izići kombinirana momčad čiju će osnovu činiti igrači Osijeka II, koji se natječe u Drugoj Supersport ligi (treći stupanj natjecanja, nap.a.). Isto su u NK-u Osijek, na Zadrinu memorijalu, postupili prošle godine kada su u polufinalu prvotimci svladali Vukovar 1991., a u finalnoj utakmici druga momčad je poražena od Cibalije nakon izvođenja jedanaesteraca. Može se očekivati kako će trener Rene Poms priliku dati širokom spektru igrača, ali nema dvojbe kako će isprobavati i neke taktičke varijante za sljedeći prvenstveni susret koji Osijek igra protiv Lokomotive 1. listopada u Gradskom vrtu. Poms, naime, treba tražiti rješenja kojima će zamijeniti za taj susret Ramona Miereza i Danijela Lončara koji su skupili po tri žuta kartona, pa neće biti u konkurenciji za okršaj s "lokosima", a treba vidjeti i hoće li se u kadru za nastup u Vukovaru naći ozlijeđeni kapetan Mile Škorić i Leon Adrian Barišić. Isto tako nije isključeno kako će neki od prvotimaca participirati i u nedjeljnoj utakmici zajedno s drugom momčadi. U tu skupinu ući će oni igrači koji u posljednje vrijeme nisu imali dovoljno pravog natjecateljskog podražaja kroz prvoligaške susrete.

U svakom slučaju, utakmica protiv Širokog Brijega bit će kvalitetan test i provjera forme bijelo-plavih uoči završnice jesenskog dijela sezone koji će uslijediti nakon završetka reprezentativne stanke koja je na snazi.

Dalibor Keler
9. MEMORIJAL BLAGO ZADRO
Ovog vikenda na stadionu u Borovu naselju odigrat će se 9. Memorijal Blago Zadro. Uz domaćina, Vukovar ‘91, još će sudjelovati Osijek, Široki Brijeg i Slaven Belupo. Zanimljivo, neće biti prošlogodišnjeg osvajača, Cibalije. Inače, na dosadašnjih devet memorijala dominirao je Široki Brijeg, koji je osam puta zaredom bio pobjednik, a niz mu je prošle godine prekinula Cibalija. U današnjem raspoerdu u 13 sati igraju Osijek - Široki Brijeg, a u 16 sati Vukovar 1991 - Slaven Belupo. Finalni dan, u nedjelju, počet će susretom za 3. mjesto koji se igra u 13 sati, a finalna utakmica na rasporedu je u 16 sati.

Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike