Sport
SLAVONSKI RUKOMETAŠI U POGONU I OVOGA VIKENDA

Osječani u Bjelovaru po senzaciju kreću u 19.14
Objavljeno 24. rujna, 2022.

Nepotpuno će biti ovoga vikenda 3. kolo Paket24 Premijer lige za rukometaše. Zato što je NEXE odlučio odgoditi gostovanje u Varaždinu za 18. listopada. U Našicama je sve usmjereno na susrete drugog kola EHF Europske lige s Azoty Pulawyjem. Zbog toga su odgodili i predstojeći susret s Varaždinom 1930, kao i onaj iz četvrtog kola, u kojem će NEXE ugostiti zagrebačku Dubravu tek 16. studenoga.



Zato će u pogonu biti rukometaši Osijeka. U 3. kolu Lige B Osječani večeras (subota) od 19.14 igraju u Bjelovaru. Radi se o još jednom neugodnom gostovanju, kod momčadi koja također pretendira na plasman u Ligu za prvaka. Trener Osijeka Damir Eklić uoči sezone kvalitativno je Bjelovarčane svrstao uz bok Poreču, koji je prošle subote odnio bodove iz Zrinjevca. Dakako, Osječani ne trebaju otići u Bjelovar s bijelom zastavom. Tamo će ih dočekati i legendarni osječki rukometaš Hrvoje Privšek, koji godinama radi s mlađim uzrastima u tom pravom rukometnom gradu, o čijoj se bogatoj povijesti, nažalost, danas može čitati na požutjelim stranicama.

Raspored 3. kola: Liga A: Dubrava - Ribola Kaštela, Zamet - Rudar (24. rujna) i Gorica - Metković Mehanika (25. rujna). Susret Varaždin 1930 - NEXE igrat će se 18. listopada; Liga B: Poreč - PPD Zagreb, Bjelovar - Osijek, Trogir - Moslavina (24. rujna) i Sesvete - KTC (25. rujna).

U subotu se igra i većina susreta drugog kola Prve hrvatske lige “Sjever”, što je drugi rang natjecanja. Iznimka je susret u Požegi u nedjelju navečer (20 sati), u kojem će domaća momčad ugostiti Đakovo. Radi se o jedinom međusobnom ogledu slavonskih klubova ovoga kola. Nakon uvjerljive pobjede na startu nad Viro-Viroviticom rukometaši Spačve-Vinkovci danas (18.30) gostuju u Dugom Selu. Uspješan start imala je i druga momčad NEXE-a. Mlada momčad koju s klupe vodi dvojac nekadašnjih kapetana prve momčadi NEXE-a, Saša Barišić-Jaman/Marko Mrđenović, od 19.15 gostuje u Čakovcu. Negdje u isto vrijeme (od 19 sati) Viro-Virovitica će kod kuće pokušati doći do prvih prvenstvenih bodova. U goste im stiže momčad Novog Zagreba. Slatina će također imati domaću premijeru. S početkom u 19.30 dočekat će Vidovec. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike