Regija
BOŠNJACI ULAŽU U RAZVOJ TURIZMA

Novosagrađena Lovačka kuća nudi i 16 ležaja
Objavljeno 24. rujna, 2022.
Riječ je o reprezentativnom objektu vrijednom dva milijuna kuna, a financirali su ga Općina i Lovačko društvo Vjerovi
BOŠNJACI - Nakon Centra za promociju poljoprivrede i ruralnog razvoja Slavonska kuća, otvorenog lani u svibnju kao velikog turističkog aduta, Općina Bošnjaci dobila je još jedan objekt koji će biti u funkciji razvoja turizma. Riječ je o novosagrađenoj Lovačkoj kući na Bošnjačkim vjerovima vrijednoj dva milijuna kuna – zajedničkom projektu Općine i Lovačkog društva Vjerovi. Na mjestu stare lovačke kuće sagrađen je reprezentativan objekt sa 16 ležaja, velikom dvoranom sa 120 sjedećih mjesta i potpuno opremljenom kuhinjom te drugim sadržajima. A oni će se i dalje upotpunjavati kako bi posjetiteljima u prirodnom okruženju omogućili ugodan boravak i kvalitetno provođenje vremena.

- Općina je izdvojila 1,75 milijuna kuna, a preostali iznos, što svakako treba naglasiti i pohvaliti, osigurali su lovci iz svojih članarina i vlastitih sredstava. Lovačka kuća uvijek će biti na raspolaganju za potrebe općine. Tako će svi naši gosti, a sada nam u listopadu predstoji Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje - Dani Vanje Dracha, imati osiguran smještaj - kaže načelnik Andrija Juzbašić. Dodaje da će i lovci moći ostvariti određeni prihod davanjem toga lijepo uređenog i funkcionalnog prostora u najam zainteresiranim korisnicima, kojih će, uvjeren je, zasigurno biti. Otvorenje će biti u nedjelju, 25. rujna, a uz čelnike Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije i druge uzvanike, očekuje se i dolazak župana Damira Dekanića. Novosagrađenu lovačku kuću blagoslovit će bošnjački župnik i dekan Županjskog dekanata, vlč. Josip Filipović.

U razvoj turizma u Bošnjacima posljednjih se godina ulažu znatni napori, jer u toj se općini žele pozicionirati kao nezaobilazna turistička destinacija na karti Hrvatske i privući što veći broj gostiju. Odlučili su iskoristiti sve raspoložive resurse i svoj zemljopisni položaj uz bogate hrastove šume i njihovim povezivanjem, povlačenjem EU sredstava i osmišljavanjem dodatnih sadržaja, osmisliti dobru turističku priču. Bošnjaci su bili i kandidat Vukovarsko-srijemske županije na pozivu Ministarstva turizma i sporta za odabir hrvatskog predstavnika u izboru Najbolje turističko selo, u organizaciji UN-ove Svjetske turističke organizacije (UNWTO) - "Best Tourism Villages by UNWTO". Presudni su bili turistički sadržaji i način na koji u tome selu čuvaju svoju tradiciju. Bošnjaci imaju Šumarski muzej, smještajne kapacitete, i u autentičnom i u nešto modernijem izdanju, imaju vrhunski restoran s autohtonom kuhinjom, svoje malo svetište, kušaonicu kulena, kušaonice rakija, udrugu koja čuva tradiciju rukotvorstva… Obnovili su Slavonsku kuću, koja je, slažu se mnogi, definitvno jedinstveno mjesto uopće za prezentaciju u županiji.

Žele privući goste koji traže nešto novo, jedinstveno i originalno i koji se žele odmaknuti od užurbane svakodnevice, opustiti se i uživati u domaćem ambijentu i prepoznatljivoj gastroponudi.

Marija Lešić Omerović
SVE JE VIŠE SMJEŠTAJNIH KAPACITETA
Pojedini su se mještani također odlučili ozbiljnije baviti ruralnim turizmom, u kojemu vide svoju šansu. Otvaraju i proširuju smještajne kapacitete. Načelnik Andrija Juzbašić ističe da je u selu trenutačno 70 registiranih kreveta i Bošnjaci bez problema mogu smjestiti autobus gostiju, što je vrlo važno. Prednjači restoran Aquarius s 24 ležaja, 16 ih je u Lovačkoj kući, a ostalo su OPG-ovci. Ističe da su vlasnici zadovoljni ostvarenim brojem noćenja, a u vrijeme Vinkovačkih jeseni smještajni su kapaciteti u Bošnjacima bili vrlo traženi.

Andrija Juzbašić

načelnik opčine

Bošnjaci doista imaju što ponuditi, imamo jako dobru turističku priču koju trebamo povezati i dobro prezentirati. Gosti danas traže nešto novo, jedinstveno i originalno, a mi im to možemo pružiti.

Možda ste propustili...

STJEČU RADNE NAVIKE I UČE O EKOLOGIJI

Zadrugari posadili luk i posijali salatu

PRVI BELOMANASTIRSKI PRORAČUN U EURIMA

Rob: Važan nam je daljnji razvoj grada

16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Okrugli stol: „Jačanje sustava podrške žrtvama i svjedocima“.

Najčitanije iz rubrike