Regija
VIJEĆNIKE ZANIMALE NOVOSTI O STANU "HRVATSKE ŽENE" U ZAGREBU

Od 2008. godine stan za oboljelu djecu koristilo je 210 obitelji
Objavljeno 23. rujna, 2022.
VINKOVCI - Vinkovačka udruga "Hrvatska žena" trenutačno radi na tri velika projekta, među kojima je i briga o djeci oboljeloj od malignih bolesti, a za koje je to društvo još 2008. godine kupilo dvoipolsoban stan u Zagrebu. Vijećničko pitanje na posljednjem Gradskom vijeću odnosilo se upravo na taj stan.

- Namijenjen je za potrebe oboljele djece i njihovih roditelja u vrijeme kada moraju imati terapije i liječenja na zagrebačkim klinikama - podsjeća predsjednica "Hrvatske žene", Ljubica Potočić, dodavši kako je kupnji prethodilo nekoliko godina brojnih humanitarnih akcija koje su organizirale i vodile članice društva, a sve u svrhu prikupljanja novca. Uspjeli su jer su se odazvali brojni građani, tvrtke su donirale novac, pomogao je Grad, Vukovarsko-srijemska županija, a veliku je donaciju dao i Grad Zagreb.

- Od 2008. do danas potpuno besplatno stan je koristilo oko 210 obitelji, neke duže vrijeme, a gotovo sve u više navrata. Iako su uvijek bile otvorene prema potrebama svih stanovnika županije, početkom prošle godine u sufinanciranje stana uključile su se i neke jedinice lokalne samouprave kako bi poskupljenje obveza lakše premostili, a ujedno i sufinancirali taksi-vožnju do bolnice i natrag - kaže Ljubica Potočić, dodajući kako su nedavno članice udruge ličenjem osvježile cijeli stan. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike