Regija
GRAD POMAŽE SREDNJOŠKOLCIMA - UVEDENA I NOVA MJERA

Sufinancira se smještaj u učeničkim domovima
Objavljeno 23. rujna, 2022.
ORAHOVICA - Gradonačelnik Orahovice Saša Rister donio je dvije odluke o pomoći srednjoškolcima - sufinancirat će se prijevoz učenika do njihovih škola te troškovi smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima za školsku godinu 2022./2023.

- Što se tiče prijevoza, potporu ostvaruju učenici koji imaju prebivalište na području grada i pohađaju školu izvan grada, a ta je potpora 25 posto od cijene mjesečne karte. Iako je sve otišlo gore, ostavili smo ovaj postotak potpore i mislim da će svi, kao i prošle godine, biti zadovoljni – kaže gradonačelnik Saša Rister. Pojašnjava i novinu - sufinanciranje smještaja i prehrane u đačkim domovima.

- Ovaj smo poziv ove godine prvi put raspisali i time želimo pomoći roditeljima čija su se djeca odlučila školovati u drugim gradovima. Njima će Grad s 300 kuna sufinancirati smještaj i prehranu u učeničkom domu. Pravo na sufinanciranje troškova imaju učenici bez obzira na socijalni status, uz kriterij da učenik i oba roditelja moraju imati prebivalište na području grada. Sufinanciranje se odnosi na razdoblje od 1. rujna 2022. do 30. lipnja 2023. godine, a učenici koji su ostvarili pravo po bilo kojoj drugoj osnovi ne mogu to pravo ostvariti i od Grada Orahovice – kaže Rister.

Svi zahtjevi s odgovarajućom dokumentacijom moraju biti dostavljeni do 27. rujna. V.G.
Možda ste propustili...

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

Najčitanije iz rubrike