Osijek
ZAKLADA SLAGALICA I ZAKLADA SRCE GRADA OSIJEKA

Tjedan filantropije: Rastimo podižući druge
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka organiziraju sedmi Tjedan filantropije, koji će se održati od 26. do 30. rujna. Cilj je promovirati razvoj filantropije, potaknuti građanski aktivizam, solidarnost i ulaganje u razvoj zajednice i društva.

Građani će cijelog tjedna imati priliku posjetiti izložbu "Filantropski vremeplov", koja će se održati u Sakuntala parku, mjestu koje je bogato filantropskim pričama. Događaj počinje zanimljivom natjecateljskom igrom "Potraga za filantropskim blagom" na glavnom trgu. Pobjednička ekipa dobit će mogućnost organiziranja filantropske akcije u školi uz mentorsku podršku Zaklade Slagalica.

Sljedećeg se dana očekuje panel-rasprava "Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica", u okviru koje će se obilježiti i Europski dan održivih zajednica. Cilj je promovirati važnost aktivnog uključivanja u zajednicu različitim filantropskim aktivnostima.

U srijedu, 28. rujna, održava se filantropska šetnja od Parka Oscara Nemona do zgrade Vikarijata pod vodstvom Grgura Marka Ivankovića. Tjedan će se zaokružiti kvizom općeg znanja iz povijesti filantropije. Kotizacija za sudjelovanje na kvizu ići će u financijski fond za organizaciju školske akcije.

Podršku i suradnju u događaju pružili su Turistička zajednica grada Osijeka, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Barcelona pub. E.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike