Crna kronika
PROMETNA NESREĆA KOD EMINOVACA U POŽEŠKOM KRAJU

Pijan zaspao zaspao za volanom, pa sletio u kanal
Objavljeno 24. rujna, 2022.
Pijani vozači dovoljno su opasni u prometu i kada su budni, a kamoli kada zaspu za upravljačem vozila. Jedan takav slučaj zbio se u četvrtak oko 5.20 u mjestu Donji Emovci u Požeško-slavonskoj županiji kada je 44-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljajući Peugeotom zaspao za volanom i sletio u kanal. Protiv 44-godišnjaka policija je podnijela prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske u četvrtak prometni su policajci zaustavili osam vozača automobila i jednog biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 1,75 promila izmjerena je 56-godišnjem vozaču automobila koji je zaustavljen u Našicama oko 21 sat. Za ovaj prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

Istoga dana na zagrebačkom području u Aveniji Marina Držića oko 20 minuta nakon ponoći zaustavljen je automobil kojim je upravljao 38-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,65 promila. Taj vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen s 10.000 kuna i mjesec dana ne smije voziti.

Na području PU virovitičko-podravske od 16. do 22. rujna obilježavani su Dani sigurnosti u prometu, a u istom vremenu policajci su provodili pojačani nadzor prometa usmjeren na distrakciju – Focus on the Road, nevezanje sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela. Kažnjena su 73 sudionika u prometu zbog nevezanja, 10 vozača dobilo je kaznu zbog nepropisnog prijevoza djece te 29 zbog nepropisnog korištenja mobitela.

Na području cijele Hrvatske policajci i ovog vikenda provode akcije usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i kažnjavati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Iz policije upozoravaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike