Ekonomija
TVRTKA OV-ODRŽAVANJE VAGONA

Ugovorili nove poslove, vrijedne 25 milijuna kuna
Objavljeno 24. rujna, 2022.

Tvrtka OV-Održavanje vagona, regionalni lider u segmentu održavanja i popravka teretnih vagona, dizelskih motornih vlakova i lokomotiva, nedavno je završila složen proces restrukturiranja i konsolidacije, stabilizirala je svoje poslovanje te je u procesu ugovaranja novih, velikih poslova.


Kako su naveli u priopćenju iz te tvrtke, u prvih sedam mjeseci 2022. godine ostvarili su dobit od 600 tisuća kuna, što je, dodaju, nastavak zacrtanog smjera iz 2021., kada su unatoč pandemiji povećavali prihode i plaće zaposlenicima te ostvarili znatnu dobit.


"Tvrtka danas radi sa stopostotno ugovorenim kapacitetima te je primjer uspješnog restrukturiranja, koje vodi Uprava HŽ Carga i Uprava Održavanja vagona. OV–Održavanje vagona je u stopostotnom vlasništvu HŽ Carga i inicijalno je osnovano kao servisna služba za HŽ, ali se restrukturiranjem tijekom 2019., 2020. i 2021. godine, uz već stalna pružanja usluge HŽ Cargu, HŽ Putničkom prijevozu i HŽ Infrastrukturi, okrenulo vanjskim kupcima, stranim i domaćim. Tako su ugovoreni novi poslovi s tvrtkama Končar KEV, INA, VTG, Millet, Ermewa, ATIR Rail i Srbija voz. U idućem razdoblju, nakon složenog i uspješnog procesa restrukturiranja, pristupilo se modernizaciji opreme i podizanju kvalitete usluge, te trenutno traje proces dobivanja VPI certifikata u pogonu Slavonski Brod, koji garantira da se održavanje i revizije vagona rade prema europskim standardima. Danas OV ima ukupno tri pogona – u Slavonskom Brodu, Čakovcu i Bjelovaru, te pet radionica – u Moravicama, Rijeci, Koprivnici, Zagrebu i Solinu. Trenutno zapošljava 450 radnika, kojima su tijekom 2021. godine podignute plaće i omogućene dodatne naknade za rad na terenu. U tekućoj godini ugovoreni su veliki dugoročni poslovi, vrijedni više od 25 milijuna kuna, s više vanjskih kupaca – ERMEWA-om, ATIR Rail-om, RMT Grupom, Pull Transom, Rafinerijom Modriča te Đuro Đaković Specijalnim vozilima na ostalim poslovima", podsjećaju iz tvrtke OV-Održavanje vagona.


Komentirajući pozitivne financijske pokazatelje tvrtke, direktor Boris Gobac istaknuo je kako su osim poslovnog napretka, u suradnji sa socijalnim partnerima, usmjereni i na socijalnu politiku i povećanje primanja zaposlenih.


- Situacija u OV-Održavanju vagona je dokaz da su uspješno restrukturiranje i konsolidacija poslovanja mogući. Unatoč svim globalnim izazovima, poput rasta troškova energenata, inflacije i pandemije, OV-Održavanje vagona uspješno posluje i u budućnosti očekujemo povećanje kapaciteta za popravke teretnih vagona za strane operatore – zaključio je direktor OV-Održavanja vagona Boris Gobac.Z.R.

Unatoč pandemiji OV-Održavanje vagona povećalo je prihode i plaće te je ostvarilo znatnu dobit

Možda ste propustili...

ZAHVALJUJUĆI ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Potražnja za bakrom snažno će porasti

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

Najčitanije iz rubrike