Crna kronika
NEZAPOSLENA TRGOVKINJA POČELA KRASTI

Zatvor zbog krađe trepavica, “ljigavaca”, parfema, uložaka...
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Tridesettrogodišnja Slavonka osuđena je na pet mjeseci zatvora zbog više krađa iz trgovina u Slavonskom Brodu. Nezaposlena trgovkinja mora nadoknatiti štetu trgovinama, a iz trgovina je, prema optužnici, krala za svoje potrebe. Općinski sud u Slavonskom Brodu proglasio je 33-godišnjakinju krivom jer je 29. svibnja 2020. u 17.38 došla u trgovinu Müller u Slavonskom Brodu, s prodajnih polica uzela i u svojoj torbi, bez plaćanja na blagajni, odnijela dva mirisa Kenzo Jeu Amour od 30 ml, jedan parfem Paco Rabanne 1 milion od 100 ml, dva "ljigavca" s licem, dvije vezice Xtreme Fun Power, sedam igračaka Čudovište glista, tri pakiranja pralina Toffifee i četiri pakiranja pralina Raffaello, oštetivši trgovinu za 1.459,40 kuna.

Kriva je i jer je 29. svibnja 2020. oko 18 sati otišla do trgovine Sinsay u Slavonskom Brodu, te s prodajnih polica uzela i odnijela u svojoj torbi, bez plaćanja na blagajni, četvere muške traperice i jednu kožnu crnu jaknu, oštetivši trgovinu za 600 kuna. Potom je, 19. lipnja 2020., oko 9.25 otišla u trgovinu dm te s prodajnih polica uzela i odnijela u svojoj torbi, bez plaćanja na blagajni, jedan parfem Gucci i jednu kremu za lice, oštetivši dm za iznos od 554,90 kuna

Sud ju je proglasio krivom i jer je 24. lipnja 2020. između 9.15 i 9.35 otišla u trgovinu dm te s polica uzela i odnijela u svojoj torbi, bez plaćanja na blagajni, razne kozmetičke proizvode (set za manikuru, trepavice, puder, parfem), vrijedne 899 kuna. Potom je, 7. rujna 2020., oko 16.50, otišla u drugu trgovinu dm u Slavonskom Brodu, te uzela i odnijela u svojoj torbi, bez plaćanja na blagajni, razne kozmetičke proizvode (parfem Joop, jedno pakiranje higijenskih uložaka i dvije električne četkice za zube Oral B), u vrijednosti od 720,60 kuna.

U posljednjem slučaju, 25. rujna 2020. oko 15.45 otišla je u trgovnu Müller i prema uhodanom scenariju s prodajnih polica uzela i odnijela u svom ruksaku, bez plaćanja na blagajni, više prehrambenih proizvoda - Lino Ladu, Nutellu, kavu, te hranu i mlijeko za mačke, u vrijednosti od 700 kuna.

Zbog krađe sud ju je osudio na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, a u izrečenu kaznu zatvora uračunava se vrijeme oduzimanja slobode, počevši od 25. rujna 2020. u 18 sati do 26. rujna 2020. u 11.30. Mὓlleru i DM-u mora platiti vrijednost ukradene robe u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude, a oštećena trgovina Sinsay s eventualnim imovinskopravnim zahtjevom upućuje se u parnicu.

Optužena Slavonka se u cijelosti oslobađa obveze naknade troškova kaznenog postupka te nagrade i nužnih izdataka postavljenog branitelja. Protiv presude žalbe nema jer su se stranke odrekle prava na žalbu. S.Lacić
Možda ste propustili...

NJEMAČKA POLICIJA TRAŽI POMOĆ PRI PRONALASKU UBOJICE

Za informaciju oko ubojstva Hrvata u Muenchenu nudi se nagrada od 10.000 eura

U SREDIŠTU SPLITA AUTOMOBILOM OZLIJEDIO MLADOG POLICIJSKOG VJEŽBENIKA

Božić osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva mladog policajca

JOŠ JEDNA ŽRTVA

Prevarena je preko "mreže"

Najčitanije iz rubrike