Crna kronika
NEZAPOSLENA TRGOVKINJA POČELA KRASTI

Zatvor zbog krađe trepavica, “ljigavaca”, parfema, uložaka...
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Tridesettrogodišnja Slavonka osuđena je na pet mjeseci zatvora zbog više krađa iz trgovina u Slavonskom Brodu. Nezaposlena trgovkinja mora nadoknatiti štetu trgovinama, a iz trgovina je, prema optužnici, krala za svoje potrebe. Općinski sud u Slavonskom Brodu proglasio je 33-godišnjakinju krivom jer je 29. svibnja 2020. u 17.38 došla u trgovinu Müller u Slavonskom Brodu, s prodajnih polica uzela i u svojoj torbi, bez plaćanja na blagajni, odnijela dva mirisa Kenzo Jeu Amour od 30 ml, jedan parfem Paco Rabanne 1 milion od 100 ml, dva "ljigavca" s licem, dvije vezice Xtreme Fun Power, sedam igračaka Čudovište glista, tri pakiranja pralina Toffifee i četiri pakiranja pralina Raffaello, oštetivši trgovinu za 1.459,40 kuna.

Kriva je i jer je 29. svibnja 2020. oko 18 sati otišla do trgovine Sinsay u Slavonskom Brodu, te s prodajnih polica uzela i odnijela u svojoj torbi, bez plaćanja na blagajni, četvere muške traperice i jednu kožnu crnu jaknu, oštetivši trgovinu za 600 kuna. Potom je, 19. lipnja 2020., oko 9.25 otišla u trgovinu dm te s prodajnih polica uzela i odnijela u svojoj torbi, bez plaćanja na blagajni, jedan parfem Gucci i jednu kremu za lice, oštetivši dm za iznos od 554,90 kuna

Sud ju je proglasio krivom i jer je 24. lipnja 2020. između 9.15 i 9.35 otišla u trgovinu dm te s polica uzela i odnijela u svojoj torbi, bez plaćanja na blagajni, razne kozmetičke proizvode (set za manikuru, trepavice, puder, parfem), vrijedne 899 kuna. Potom je, 7. rujna 2020., oko 16.50, otišla u drugu trgovinu dm u Slavonskom Brodu, te uzela i odnijela u svojoj torbi, bez plaćanja na blagajni, razne kozmetičke proizvode (parfem Joop, jedno pakiranje higijenskih uložaka i dvije električne četkice za zube Oral B), u vrijednosti od 720,60 kuna.

U posljednjem slučaju, 25. rujna 2020. oko 15.45 otišla je u trgovnu Müller i prema uhodanom scenariju s prodajnih polica uzela i odnijela u svom ruksaku, bez plaćanja na blagajni, više prehrambenih proizvoda - Lino Ladu, Nutellu, kavu, te hranu i mlijeko za mačke, u vrijednosti od 700 kuna.

Zbog krađe sud ju je osudio na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, a u izrečenu kaznu zatvora uračunava se vrijeme oduzimanja slobode, počevši od 25. rujna 2020. u 18 sati do 26. rujna 2020. u 11.30. Mὓlleru i DM-u mora platiti vrijednost ukradene robe u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude, a oštećena trgovina Sinsay s eventualnim imovinskopravnim zahtjevom upućuje se u parnicu.

Optužena Slavonka se u cijelosti oslobađa obveze naknade troškova kaznenog postupka te nagrade i nužnih izdataka postavljenog branitelja. Protiv presude žalbe nema jer su se stranke odrekle prava na žalbu. S.Lacić
Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri