Sport
FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE - FEBIRE

Vrtićarci se zabavili, gradska i utrka na 5 km na Promenadi
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Dio velike rekreativne manifestacije bilo je i 80-ak djece iz četiri osječka vrtića

Biciklijadom najmlađih u četvrtak počeo je Festival biciklističke rekreacije FEBIRE. I peto izdanje u našem gradu i županiji trajat će tri dana, s vrhuncem u subotu, kada je na rasporedu središnja biciklijada s polascima iz više gradova, sa zajedničkim ciljem u Zlatnoj Gredi.Priliku da testiraju svoje umijeće u vožnji na dva kotača prvog dana FEBIRE-a iskoristilo je 80-ak djece iz četiri osječka vrtića, koja su u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova odradila biciklistički poligon na parkiralištu ZOO-vrta. Za njih su bile priređene i edukativne radionice "Bicikliram - recikliram" i Fair play u sportu - "Bonton ponašanja u športu", a kao završna nagrada i posjet ZOO-vrtu.

Danas će, pak, na svoje doći nešto stariji biciklisti, ali i trkači. Naime, od 17 sati ispred Veslačkog kluba Iktus održavaju se gradska biciklijada i utrka građana na 5 km. Organizator je također Savez sportske rekreacije Sport za sve Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim savezom sportske rekreacije "Sport za sve", Gradom Osijekom, Turističkom zajednicom grada Osijeka, Uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Udrugom "Biciklom do zdravlja". Sudionike gradske biciklijade pratit će turistički vodič, a kretat će se od polazišta prema zapadu. Uz to, održat će se i edukativne radionice s mjerenjem krvnog tlaka i šećera u krvi.

Zbog loših vremenskih uvjeta brojni trkači rekreativci nisu mogli prošle subote nastupiti na utrci građana na Baranjskom Ferivi polumaratonu. Umjesto trčanjem krajolikom Kopačkog rita dionicu od 5 km odradit će na osječkoj Promenadi. Trčat će se od VK-a Iktus preko pješačkog mosta pa po lijevoj obali i natrag. Prijave su moguće i na licu mjesta od 15 sati, kada će početi i podjela startnih paketa za one koji su se prijavili za prvotni termin, a svim sudionicima osigurane su i finišerske medalje te okrepa u cilju. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DJECA I UČITELJI U ŠKOLU DOŠLI S KOCKASTIM OBILJEŽJIMA

Nogometni dan u Čepinu: Kockice, podrška i ponos zbog Borne

2

SAMO TREBA VJEROVATI

Ova generacija nikad ne
odustaje, ona pokazuje dušu
i emocije našeg naroda

3

BRANIČ ENGLESKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE

Maguire: Možemo osvojiti naslov prvaka