Regija
POČEO NOVI CIKLUS TRIBINA U VINKOVAČKIM MJESNIM ODBORIMA

Nadvožnjak Borinci 70 posto izgrađen
Objavljeno 23. rujna, 2022.
VINKOVCI



Prva u nizu iz 5. ciklusa tribina "Zajedno za bolje sutra", na kojima gradonačelnik sa svojim suradnicima razgovara sa stanovnicima vinkovačkih mjesnih odbora, održana je u MO Lapovci i "12 redarstvenika", koji čine Vrtno naselje.

- Očekujemo dobru i korisnu komunikaciju te u konačnici lakše programiranje našeg proračuna i svega onoga što radimo za grad - rekao je na početku gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Dodao je kako građani ne moraju strahovati za cijene plina jer će se one mijenjati s 1. travnja 2023. te da će Vladine mjere biti od pomoći gradu sljedeće godine, a ne već sada u listopadu ili studenome, kako su neki mislili. Na Lapovcima se odradilo puno toga, gotovo je kompletno naselje obnovljeno, a ono što je zatraženo na prethodnoj tribini uglavnom je ispunjeno.

- Građani su svake godine predlagali tekuću komunalnu problematiku, ali i problematiku življenja na samim Lapovcima. Dobra je stvar to što su njihovi prijedlozi u biti i stvarni problemi te time Grad dobiva uvid u to što je zapravo krucijalno za rješavanje. S obzirom na prošlu godinu, mislim da smo odradili 70 posto zahtjeva, što je manje nego prije. Razumljivo je jer je grad godinu dana raskopan zbog velikog projekta aglomeracije i to je malo usporilo druge radove - kazao je predsjednik MO Lapovci, Nikola Jurković. Odrađeni su veliki zahvati na pješačkim stazama i gotovo svaka od njih ima prilaze za invalide, biciklističke staze dovedene su u funkciju, a počela je sadnja i zamjena drvoreda. OŠ A. G. Matoša dobila je novu stazu i prilaz za učenike.

Što se tiče MO "12 redarstvenika", u tijeku je najveći projekt u Vinkovcima - izgradnja nadvožnjaka na Borincima, koji je na 70 posto završenosti.

- Jedan od naših većih problema je Spačva, odnosno prašina zbog koje se građani bune. Djelatnik sam te tvrtke, pa znam da se nešto rješavalo filtarskim stanicama i barijerama. Vidjet ćemo na sljedeće ljeto ima li poboljšanja - rekao je predsjednik MO “12 redarstvenika” Elvis Jozanović. Ni gradonačelnik nije zadovoljan izvođenjem radova na nadvožnjaku jer traju predugo.

M. Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike