Regija
U MERAJI FOTOGRAFIJE, PLAKATI, ŠALOVI I DRUGE MEMORABILIJE

Izložba o trideset godina Ultrasa
Objavljeno 22. rujna, 2022.
VINKOVCIU povodu 30 godina postojanja navijačke skupine Ultrasi, najvjernijih pratitelja vinkovačkog nogometaškog kluba Cibalije, prije Dinama, u Galeriji fotografije Meraja otvorena je izložba fotografija, plakata, šalova i drugih memorabilija pod nazivom "30 godina ljubavi, vjernosti, nadanja", a autori su, također vjerni navijači, Darko Stojanović - Stoja i Ivica Aničić - Ica.

- Od našeg Stoje prevladala je ideja da se skupina nazove Ultras. Tako su nastupili prvi put 13. rujna 1992. na utakmici s Varteksom u Vinkovcima. Tjedan dana nakon toga u Maksimiru se prvi put pojavio mali Ivica, simbol navijača Ultrasa, kojeg je odlično nacrtao naš Dubravko Mataković - rekao je na otvaranju izložbe nekadašnji gradonačelnik, dr. Dražen Švagelj, također vjerni navijač Cibalije.

Autori kažu kako su materijale prikupljali 30 godina i da je prikupljanje kolekcije bilo jako zahtjevno. Veći dio kolekcije dobiven je od samih autora izložbe, no istaknuli su kako dobivaju materijale sa svih strana, pa im je želja da ova izložba bude jedna zajednička priča.

- Bilo bi lijepo da ljudi dođu i vide kako je to biti navijač Cibalije. To nije samo "deranje" s tribine, to je jedna ljubav prema gradu i svemu što je vinkovačko, to je jedna vrsta lokalpatriotizma - rekao je Darko Stojanović, a Ivica Aničić dodao kako navijači nisu samo za navijanje, ti se dečki uključe u svaku akciju, a to smo mogli vidjeti prilikom poplava, potresa, korone, Domovinskog rata... M.F.
Možda ste propustili...

UGOSTITELJSKA PONUDA U VRIJEME ŽUPANJSKE ZIMSKE BAJKE

U zakup ponuđeno šest kućica na trgu

REGIONALNO SUDOKU-NATJECANJE

Dora Bačani najbolja

ĐAKOVO U GOSPODARSTVO UBRIZGAVA 2,6 MILIJUNA

Za potpore Grada 362 prijave

Najčitanije iz rubrike