Osijek
ZANAVLJANJE GRADSKOG INVENTARA

Nakon stolica stiže novi set blagdanske rasvjete i deset adventskih kućica
Objavljeno 23. rujna, 2022.

Grad Osijek objavio je zanimljivu nakanu - dao se je u nabavu deset drvenih sajamskih kućica. Očito je da se okreću jesensko-zimskim manifestacijama, prije svih Adventu. To je, uostalom, potvrdio i gradonačelnik Ivan Radić na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća.
- Nakon što smo prošle godine proglašeni najljepšim Adventom u Hrvatskoj, sada podižemo letvicu još više - rekao je tada, dodavši kako je u tijeku nabava novog seta blagdanske rasvjete i deset modernih adventskih kućica.

Traže se kućice visine do dva i pol metra, prednja strana kućice mora imati otvor širine minimalno dva i pol metra, sa šankom u toj duljini. Poželjna je mogućnost slaganja kućica iz jednakih, tipskih elemenata. Posebno je naglašeno kako sve kućice koje nudi jedan ponuditelj moraju biti identičnih dimenzija i ostalih tehničkih specifikacija.

Bitan dio ugovora je i rok - 30 dana od dana potpisivanja ugovora. Ako krivnjom isporučitelja dođe do prekoračenja ugovorenog roka ispunjenja obveze, Grad ima pravo od isporučitelja naplatiti ugovornu kaznu za prekoračenje roka te naknadu štete nastale zbog zakašnjenja i neurednog ispunjenja preuzetih obveza. Grad otprije raspolaže određenim brojem drvenih sajamskih kućica, no zbog njihova učestala korištenja, izloženosti različitim vremenskim uvjetima, sklapanja/rasklapanja došlo je vrijeme za zanavljanje tog fonda.

Očiti znak kako u gradskoj upravi polako popunjavaju i prateći inventar jest i to što su početkom ljeta raspisali natječaj za nabavu 488 (!) stolica za vanjsku i unutarnju upotrebu. Tražile su se stolice koje imaju naslon za ruke s obje strane, visinu od podnožja do vrha leđa 800-900 mm i atestiranu nosivost od minimalno 120 kilograma. Stolice moraju imati mogućnost slaganja "stolica na stolicu" za najmanje njih devet. Ta je nabava u međuvrememenu i realizirana, jednobojne crne stolice (isporučitelj je zagrebačka tvrtka) korištene su za programe netom završenog Osječkog ljeta kulture, a posljednji put prošlog tjedna na Trgu Vatroslava Lisinskog, kada su na njima sjedili poduzetnici kojima je Grad dodijelio potpore.

Za očekivati ja da bi se uskoro moglo krenuti i u nabavu sajamskih štandova, onih koji se najčešće viđaju na Sajmu antikviteta. Takvi su štandovi sada dio portfelja Osječkog sajma. Poput kućica, riječ je o opremi izloženoj različitim vremenskim uvjetima (i korisnicima) i konstatnom transportu, pri čemu neizbježno dolazi do oštećenja i istrošenosti.

Dario Kuštro

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike