Osijek
U UGOSTITELJSKO-TURISTIČKOJ ŠKOLI I STAROJ PEKARI

Predavanja o životu s celijakijom
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Udruga CeliVita - život s celijakijom poziva građane na sudjelovanje u dvama besplatnim predavanjima koja će se održati u petak, 23. rujna, od 13 sati u sportskoj dvorani Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku, i subotu, 24. rujna, u konferencijskoj dvorani u potkrovlju Stare pekare u Tvrđi (Trg Vatroslava Lisinskog 11) s početkom u 10 sati.

U Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek Vesna Bradamante predstavit će projekt "Ni u tragovima – Brigom za zdravlje osoba s celijakijom", dok će dr. Mario Mašić govoriti o provedbi prehrane bez glutena. Ida Čarnohorski govorit će o važnost inkluzije i uvođenja inkluzivne prakse u odgojno-obrazovnim ustanovama, a Amalija Jurjević Delišimunović o ulozi i aktivnostima udruge CeliVita.

Tijekom subotnjeg predavanja u Staroj pekari također će biti predstavljen projekt "Ni u tragovima – Brigom za zdravlje osoba s celijakijom" Vesne Bradamante, dok će o važnosti fizičke aktivnosti u prevenciji komplikacija celijakije kod djece i odraslih govoriti Sandro Venier. Kako i gdje doći do ispravnih i relevantnih informacija o celijakiji te raspoloživim e-alatima za učenje govorit će Maja Vidović. Posjetiteji će se moći upoznati s brošurama Vodič za život s celijakijom, Vodič za pripremu hrane bez glutena te Brošurom za zdravstvene djelatnike i brojnim drugim korisnim informacijama o bezglutenskoj prehrani.

Predavanja su namijenjena prvenstveno stručnim službama vrtića i škola, nastavcima i odgojiteljima, a zasigurno će koristiti i svima koji su uključeni u odgoj i obrazovanje djece oboljele od celijakije.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

RADIONICE ZA OSNOVCE U DOMU TEHNIKE

Ferije sa STEM predznakom

VRIJEDNA DONACIJA AZILU U NEMETINU

Pevex darovao dvije tone hrane kerovcima

U MUZEJU SLAVONIJE

Susret ugode s D. Doležalom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LARVICIDNI TRETMANI

Grad Osijek u borbu protiv komaraca opet zajedno sa susjedima

2

PRED KBC-OM POSTAVLJENA PRVA OD PET KOMUNIKACIJSKIH PLOČA

Olakšana komunikacija djeci s
govorno-jezičnim poteškoćama

3

POGLED KROZ KLJUČANICU: DAN ZA SREDNJOŠKOLCE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Studiranje nije samo polaganje ispita nego i brojne aktivnosti u udrugama