Osijek
ZA POTREBE TOPLINARSTVA

Istražuju geotermalni potencijal
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Nacionalnim planom oporavka i otpornosti (NPOO) predviđeno je, kao posebna investicija, "Poticanje energetske učinkovitosti, toplinarstva i obnovljivih izvora energije za dekarbonizaciju energetskog sektora". Time se planira poticati energetska učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora u industriji te modernizacija sustava toplinarstva. U sklopu projekta, koji je financiran sredstvima Europskih fondova, izvode se preliminarne istražne aktivnosti za geotermalne vode, a koje bi se koristile za potrebe toplinarstva. Agencija za ugljikovodike ovlaštena je za provedbu naftno-rudarskih radova u svrhu utvrđivanja i ispitivanja geotermalnog potencijala na području Republike Hrvatske.

Općina Antunovac objavila je kako se, u suradnji s Agencijom za ugljikovodike, planiraju izvoditi geofizički radovi u sklopu aktivnosti snimanja 2D seizmičkih i magnetotelurskih podataka, a u svrhu istraživanja geotermalnog potencijala na području Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka. Stoga mole građane za razumijevanje i nesmetani rad ekipa, ali i da ne diraju postavljene oznake i geofone (prijamnike) na zemljištima, kao i drugu opremu kako ne bi došlo do njihovog oštećenja. Prema planu, radit će se kontinuirano sedam dana u tjednu, od listopada do prosinca 2022. godine.

Eventualne štete koje, navode, nastanu zbog snimanja seizmičkih podataka procjenit će se odmah nakon završetka radova, a o čemu će vlasnici, odnosno korisnici zemljišta, biti na vrijeme obaviješteni. Odštetni zahtjevi bit će dostavljeni svim vlasnicima/korisnicima zemljišta. Kontakt-osoba je Stjepan Pavelić, kontakt-broj 099 698 0132, ili e-mail: pavelicstjepan@gmail.com. Dodaju i kako zahvaljuju na suradnji u projektu koji je od iznimne važnosti za energetiku Republike Hrvatske. D.Pejić
Možda ste propustili...

CINEMA POSH STORE U KINU URANIA

Prodaja, razmjena ili izrada božićnih ukrasa

MONS ADAM BERNATOVIĆ UPALIO PRVU ADVENTSKU SVIJEĆU

Vulin: Prva adventska svijeća je svijeća vjere i nade

KOCKICE NA ULICAMA, PO KAFIĆIMA...

Nema euforije, ali Vatrene svi gledaju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD ZA ROĐENDAN ČASTI SVOJE STANOVNIKE I GOSTE

Besplatni GPP, bazeni i ZOO vrt

2

OSJEČKO SVEUČILIŠTE DOBIVA FAKULTET JEDINSTVEN U RH

Odjel za matematiku bit će Fakultet primijenjene matematike i informatike

3

PROJEKT DIGINLAW

Jačanje digitalizacije u obrazovanju pravnika