Sport
ODRŽANA SKUPŠTINA RK NEXE

Josip Ergović i dalje na čelu
Objavljeno 22. rujna, 2022.
Na lokalitetu Goveđa glava u Feričancima održana je redovita godišnja izvještajna sjednica Skupštine RK NEXE. Članove Skupštine i goste na početku je pozdravio predsjednik kluba Josip Ergović koji je uz video prezentaciju, podnio izvješće o radu u proteklom razdoblju. Među ostalim, ukratko se osvrnuo na razdoblje od 2006. kada je klub ušao u najviši rang hrvatskog rukometnog natjecanja pa sve do danas, kada je RK NEXE ustrojen kao moderan europski klub. Ocijenivši proteklu natjecateljsku sezonu kao najuspješniju u povijesti, predsjednik Ergović se uz aktivnosti prve momčadi osvrnuo i na rad mlađih selekcija, posebno istaknuvši pokretanje Rukometne akademije NEXE koja uz Školu mini rukometa danas broji gotovo 400 djece. Predstavljen je šlan i program rada za predstojeće razdoblje, a članovima Skupštine podneseno je i financijsko izvješće. Istaknuto je kako je klub, zahvaljujući glavnom sponzoru NEXE d.d i brojnim drugim sponzorima, kao i ostvarenim prihodima od članarina, ulaznica i kupnje suvenira, uspješno poslovao. Kako su sva izvješća jednoglasno prihvaćena, jasno je da je na Skupštini odlučeno da i dalje predsjednik Kluba bude Josip Ergović Dužnost izvršnog dopredsjednika za financije obnašat će Marko Sertić, a drugi je dopredsjednik Hrvoje Šimić. Novi Izvršni odbor još čine tajnik Franjo Lelić, Igor Bušljeta te članovi Vladimir Radmanović, Boris Perlić, Zoran Janeski, Goran Šafar, Vedran Zrnić, Zvonko Tomljanović i Dubravko Ižaković. Treba reći kako će Igor Bušljeta u klubu imati i ulogu izvršnog direktora. Inače, radi se o osobi koja je direktor sektora marketing u NEXE d.d., a već je ranije bio angažiran u radu i razvoju rukometnog kluba. Izabran je i nadzorni odbor, čiji je predsjednik Ivan Ergović, a članovi Darko Mikičić i Stjepan Hlavati. Antun Štajhofer i Zdenko Lovrić članovi su Stegovne komisije kojom predsjedava Zvonko Tomljanović. K.L.
INICIJATIVA: MEMORIJALNI TURNIRI U ČAST JURINE I ŠNAUCA
 
Skupštinu RK NEXE pozdravilli su i predsjednik Uprave NEXE d.d. i predsjednik nadzornog odbora Ivan Ergović, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković, tajnik Rukometnog saveza Osječko – baranjske županije Goran Peterko te tajnik Sportske zajednice Grada Našica Karlo Kanis.

Skupštini se obratio i dugogodišnji igrač i trener, a danas jedan od najvatrenijih navijača Mirko Kruljac-Glišo, koji je predložiio zanimljivu inicijativu. Prijedlog je organiziranje memorijalnih turnira u čast legende našičkog i hrvatskog rukometa Pavla Jurine i dugogodišnjeg trenera Zlatka Šnauca. Obojica to svakako zaslužuju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike