Tehno
PRVI MODEL KOJI POSJEDUJE RAVNI FAST VA PANEL

Predstavljena peta generacija AGON gaming monitora s Fast IPS i Fast VA panelima
Objavljeno 23. rujna, 2022.

AG275QXN/EU prvi je model u cijeloj IT industriji koji posjeduje ravni Fast VA panel, s odzivom koji savršeno odgovara kompetitivnim multiplayer naslovima, dok bogat kontrast VA panela omogućuje fantastično imerzivno singleplayer i creator gaming iskustvo. S druge strane, AG275QX/EU nudi vrhunsku točnost i 10-bitnu dubinu boja zahvaljujući Fast IPS panelu idealnom za content creatore i gamere. Također, u skladu s AOC-ovom predanošću održivosti, monitori se prodaju u papirnatom pakiranju koje se u potpunosti može reciklirati.



Stvoreni za današnje svestrane gamere, ovi monitori imaju potpuno novi kutni dizajn s ravnim linijama, idealan za gamerski set up: vrhunska i čvrsta metalna baza s minimalnim otiskom, trostrane ploče bez okvira za postizanje preciznih dual ili triple monitor postavki, kao i ergonomsko postolje prilagodljivo po visini i s ugrađenom ručkom za nošenje za jednostavan transport na LAN zabave ili turnire. AG275QX/EU svojim ravnim Fast IPS panelom koristi 10-bitnu dubinu boje za reprodukciju 1.07 milijardi visoko točnih boja. Kako bi držao korak s brzim kompetitivnim akcijama, tu su stopa osvježavanja od 65 Hz (overclockable na 170 Hz) i vrijeme odziva od 1 ms GtG koji omogućuju oštre vizuale bez ikakvih smetnji. Zahvaljujući IPS tehnologiji, AG275QX/EU nudi impresivno široke kutove gledanja.

Sadrži ravni Fast VA panel s iznimnim vremenom odziva od 1 ms GtG, čime vješto pobija negativnu stigmu vezanu uz "sporost" VA panela. Opremljen prvim ravnim VA panelima na tržištu te s 1 ms GtG vremenom odziva, AG275QXN/EU nudi odziv jednak IPS-u, a sve to zahvaljujući stopi osvježavanja od 165 Hz, kao i dubljim crnim nijansama i većem kontrastu od 3000:1. Oba modela dolaze u izvornoj QHD rezoluciji (2560x1440) korisnoj u svakodnevnim zadacima, ali i u gaming i videosadržajima, jer omogućuje finije detalje i nijanse. To ujedno predstavlja i današnju idealnu rezoluciju za gaming, kao i značajan napredak u odnosu na Full HD. Pritom je još uvijek niža od 4K, tako da većina novih grafičkih kartica može postići visoku brzinu kadrova u QHD-u. Oba modela AGON 5 serije mogu se koristiti u console načinu rada koji može prihvatiti 4K 120 Hz signal i smanjiti ga na 2560x1440, istovremeno dopuštajući console gamerima da uživaju u prednostima visokih stopa osvježavanja (120 Hz). Oba modela sadrže G-Menu, glavni software za kontrolu monitora i druge AOC periferije koji nudi široku lepezu custom opcija. Također, četverosmjerni joystick predstavlja alternativnu OSD kontrolu. AGON AG275QX/EU i AG275QXN/EU dostupni su od rujna 2022., po preporučenim maloprodajnim cijenama od 3319,00 kuna (439,00 eura) za AG275QX/EU i 2.719,00 kuna (359,00 eura) za AG275QXN/EU. M.R.
Najčitanije iz rubrike