TvObzor
NOVA SERIJA NA HTV 1 OD 26. RUJNA

Dramska obiteljska serija gorko-slatkih tonova
Objavljeno 23. rujna, 2022.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 26. rujna, na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20.45 počinje s premijernim prikazivanjem domaće dramske serije "Metropolitanci". To je dramska obiteljska serija gorko-slatkih tonova i nenametljivog humora, a temeljena na široj društvenoj pozadini obnove nakon potresa i pandemije.



Novozagrebačko naselje Podbrežje za potrebe serije glumi (polu)fiktivno zagrebačko naselje Vrtovec, ljupko rubno naselje kućica s vrtovima zahvaćeno gentrifikacijom zbog nagle izgradnje velikih zgrada socijalnoga stanovanja. Sve se intenzivira kada glavni grad usred pandemije pogodi razoran potres, pa politika u naselje doseli stanovnike starog centra grada čiji su stanovi razrušeni u potresu. U tako novostvorenoj metropolitanskoj zajednici vriju različitosti, kuhaju se sukobi, a ponajviše onaj između zubara Petra (Rene Bitorajac) koji u naselju pokušava održati mir i slogu i vlasnika lokalnog restorana Pavića (Dejan Aćimović) koji u novoj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje. Prva sezona serije ima 14 epizoda, a novost za gledatelje jest da će se svaki tjedan prikazivati dvije epizode - ponedjeljkom i utorkom.

Autor je Dario Vince, a redatelj Igor Šeregi. Glume: Rene Bitorajac, Dejan Aćimović, Dijana Vidušin, Linda Begonja, Nataša Janjić, Janko Popović Volarić, Mirela Brekalo, Goran Grgić i dr. T.K.
Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike