TvObzor
OFF THE HOOK

Tjedan dana bez tehnologije
Objavljeno 23. rujna, 2022.

Nisam frankofil, ali mogu pogledati pokoju francusku seriju, pod uvjetom da postoji mogućnost da uključim englesku sinkronizaciju i ne slušam francuski. Ali to je subjektivno. Objektivno nova francuska humoristična serija "Off the Hook" ("Detox") koja se pojavila na Netflixu, dobar je odabir da se pusti mozak na pašu, a možda i promisli o vlastitoj ovisnosti o ekranima svih vrsta.



Radnja je vrlo jasna: dvije najbolje prijateljice, Manon i Lea, dožive niz neugodnih situacija u svojem životu i odluče se na detoks od modernih tehnologija (mobitela, laptopa, interneta) u trajanju od tjedan dana. Naime, Manon je pjevačica i na nastupu joj se dogodi grozan gaf koji naravno biva snimljen i u minuti obiđe svijet preko YouTubea, pa joj je karijera praktički gotova. S druge strane je Lea, koja se ne može oporaviti od prekida veze s Guillaumeom i prati ga preko društvenim mreža, ali i drugih oblika moderne tehnologije. Upravo kad obje dotaknu dno (i dobro se napiju) padne im na pamet genijalna ideja: tjedan dana detoksa od svih ekrana. Prijatelju Gaganu daju svoje mobitele i laptope da ih zaključa na sigurno, a one se krenu suočavati sa svojim problemima "pješice", bez Googlea Mapsa... To je naravno totalni fijasko na početku, jer im je jedina veza s ostatkom svijeta fiksni telefon u Gaganovoj radnji, a ni snalaženje po gradu bez mobitela im nije jača strana. Ipak kroz niz duhovitih situacija nekako dođu na svoje, pa čak i inspiriraju neke od članova obitelji da se okušaju na život bez modernih tehnologija...

Iako je serija zabavna i likovi simpatični, šest epizoda je upravo dovoljno za sve to što je "pisac želio reći". Glavne junakinje su upravo toliko pretjerane koliko je potrebno za dobru komediju: Lea je Jane-Austin-tip romantičarke koja odbija pomisao da ju je ljubav njezina života blokirala na društvenim mrežama i ima novu djevojku. S druge strane je Manon, snažna i vatrena žena, koja je spremna boriti se za svoje ideale i karijeru, unatoč brojnim vrlo neobičnim preprekama. Stabilnost u cijeloj priči je lik Gagana, koji balansira između ove dvije otkvačene žene, a u mnogočemu je i ključna figura u ovom njihovom detoks-tjednu.

Odmorite mozak, pogledajte seriju i odite prošetati a da ne gledate u ekrane. Osjetit ćete promjenu i u sebi i na sebi.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike