Sport
OSJEČKI MALOGOMETAŠI ZAVRŠAVAJU PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Jedini cilj - izbjeći ispadanje iz društva prvoligaških momčadi
Objavljeno 22. rujna, 2022.

Osječki malonogometaši došli su do završne faze priprema za novu sezonu u kojoj će opet igrati u elitnom hrvatskom razredu. Osječani su povratak među prvoligaše osigurali osvajanjem prvog mjesta u kvalifikacijama, a u Prvoj Supersport HNML imat će samo jedan cilj - izbjegavanje ispadanja.



Neće to biti nimalo laka misija, jer već uobičajeno osječki klub nema dovoljna financijska sredstva za stvaranje momčadi koja bi jamčila preživljavanje na prvoligaškoj sceni. Ovako će sve biti jedna velika avantura, ali momčad Saše Voldina ni slučajno ne treba otpisivati unaprijed. Pokazalo se to baš kroz kvalifikacije u kojima Osječani nisu figurirali kao favoriti, pa su svejedno na koncu završili kao pobjednici, a taj su uspjeh ostvarili na teži način, jer su u posljednjem kolu slavili protiv Šibenika 1983 na njegovom parketu.

Ciljaju osmo mjesto


Igrački kadar ostao je gotovo nepromijenjen u odnosu na prošlu sezonu, a u njemu ima dovoljno igrača koji imaju bogato prvoligaško iskustvo, što će biti jedan od glavnih aduta u teškoj borbi koja ih čeka oko zadržavanja prvoligaškog statusa.

- Najveće pojačanje nam je što nas nitko nije napustio. Ćavar, Pandurević, Šalaj i Lima igrači su koji imaju iskustva i bit će nam glavni oslonci, a trebamo poraditi na širini rotacije. Zbog toga nam je pristupio Ukrajinac Nikita Sinicin. Riječ je o tjelesno snažnom igraču koji će nam dobro doći na poziciji "pivota". Ostalo je sve isto - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.

Najveći problem bio je i ostao što većina igrača paralelno igra mali i veliki nogometa. No, Voldin vjeruje kako će njegova momčad biti u stanju ispuniti zacrtane rezultatske ciljeve.

- Plan je osvajanje najmanje osmog mjesta koje vodi u doigravanje, deveta pozicija znači igranje kvalifikacija za opstanak, a deseto mjesto vodi u drugoligaško društvo koje će od sljedeće sezone biti jedinstveno, što će značajno otežati mogućnost povratka u elitu. Upravo zbog toga želimo izbjeći scenarij u kojem bismo napustili Prvu ligu. Kvalitetu imamo, ali i mnogo problema. Prema mome mišljenju, ključ će biti u tome koliko ćemo biti kompletni kroz sezonu te hoćemo li dovoljno kvalitetno trenirati s obzirom na obveze koje imaju naši igrači na velikom nogometu - zaključio je Voldin.

Izazovan start


Osječani su dosad odigrali dvije prijateljske utakmice. Uvjerljivo su svladali klub iz BiH Odžak (9:0), a remizirali su s vinkovačkim drugoligašem Aurelijom (2:2). Uoči početka sezone teško je reći koliko Osijek može, ali budu li bili na razini prezentacija s kraja kvalifikacija, onda se imaju pravo nadati produžetku života u elitnom društvu. Kako "dišu" najbolje će se vidjeti već na samom startu sezone, jer u prva četiri kola čeka ih vrlo zahtjevan raspored.

- Krećemo 1. listopada na gostovanju kod aktualnog prvaka Novog vremena u Makarskoj, zatim nam u Zrinjevac dolazi Vrgorac koji bi trebao biti suparnik po mjeri, a nakon toga odlazimo na noge Olmissumu koji je u posljednje vrijeme jedna od najjačih hrvatskih momčadi. Taj miniciklus zaključit ćemo domaćim ogledom protiv dubrovačkog Squarea koji se pojačao, jer mu je pristupio hrvatski reprezentativac Dario Marinović. Već te utakmice pokazat će nam gdje smo u odnosu na momčadi koje pucaju na sam vrh - zaključio je Voldin.

Inače, Osječani će svoje domaće utakmice igrati petkom ili subotom na parketu dvorane Zrinjevac, ovisno o obvezama igrača na velikom nogometu.

Dalibor Keler
Saša Voldin

trener Osijeka

Kvalitetu imamo, ali i mnogo problema. Prema mome mišljenju, ključ će biti u tome koliko ćemo biti kompletni kroz sezonu te hoćemo li dovoljno kvalitetno trenirati s obzirom na obveze koje imaju naši igrači na velikom nogometu

Osječani će domaće utakmice igrati petkom ili subotom, ovisno o obvezama igrača na velikom nogometu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike