Sport
NOVA POBJEDA BRAĆE SINKOVIĆ

Sigurno mi to možemo još jače i brže
Objavljeno 21. rujna, 2022.
Braća Martin i Valent Sinković ostvarili su još jednu uvjerljivu pobjedu u dvojcu na pariće na Svjetskom veslačkom prvenstvu u češkim Račicama i plasirali se u polufinale. Sinkovići su u cilj ušli s vremenom 6:21.49 minuta, nešto manje od dvije sekunde brže ispred drugoplasiranih Moldavaca Chirilla Visotchi-Sestacova i Ivana Corsunova (6:23.25). Treće mjesto, posljednje koje je vodilo u polufinale, osvojili su Talijani Davide Mumolo i Luca Rambaldi (6:23.67). Bez borbe za medalje ostale su posade Srbije, Kube i Finske.



- Bila je dobra četvrtfinalna utrka, kontrolirana, mogli smo još i jače. Moldavci, Talijani, Srbi, svi su odlično išli, tako da nam nije bilo lagano - izjavio je Valent Sinković nakon pobjede u četvrtfinalnoj utrci.



- Lagano nije bilo, ali ima mjesta za još jače. Mislim da smo dobro odveslali, znali smo da će Moldavci biti dobri u prvom dijelu staze. Sve je kontrolirano, dobro, zadovoljni smo kako ide i veselimo se daljnjim utrkama - poručio je Martin Sinković.



Polufinalne utrke veslača u dvojcu na pariće na rasporedu su u petak, a za finale će se boriti i sestre Ivana i Josipa Jurković. One nastupaju u polufinalu ženskih dvojaca bez kormilara danas (četvrtak) od 10.20.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike