Novosti
VODITELJICA IZ HAMAG BICRO-A ODMAH IZBAČENA IZ HDZ-A

Uhićena zbog namještanja posla rođaku
Objavljeno 21. rujna, 2022.
Policija je prema nalogu europskog tužitelja pretražila kuće i poslovne prostore voditeljice iz HAMAG BICRO-a Magdalene Dovečer i vlasnika grafičkog obrta iz Nedelišća Tihomira Pajića uhićenih u srijedu ujutro zbog namještanja milijun kuna vrijednog natječaja.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičena je svom rođaku namjestila izradu promotivnog materijala za projekt spajanja općina u Hrvatskoj. U kratkom priopćenju Ured europskog tužitelja izvijestio je da se dokazne radnje koje provode odnose na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga preko Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt financiran sredstvima EU-a. Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navode u priopćenju. Nakon pretraga i ostalih tzv. dokaznih radnji u Čakovcu i Mihovljanu te sjedištu obrta u Nedelišću uhićeni su odvedeni na ispitivanje u Ured europskog tužitelja koji će potom odlučiti o pokretanju istrage.

Međimurski HDZ odmah je u srijedu iz članstva stranke isključio Magdalenu Dovečer. “Na osnovi prijedloga Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca, a sukladno Statutu stranke Sud časti Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije donio je odluku o isključenju Magdalene Dovečer iz Mihovljana iz članstva u HDZ-u”, stoji u odluci međimurskog HDZ-a. Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić rekao je Hini da HDZ ima nultu stopu tolerancije na bilo kakve koruptivne aktivnosti. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana