Regija
PRIHVAĆEN PRVI REBALANS PRORAČUNA

Prihodi Donjeg Miholjca smanjuju se za 11,8 milijuna kuna
Objavljeno 22. rujna, 2022.
DONJI MIHOLJAC - Gradsko vijeće Donjeg Miholjca jednoglasno je usvojilo prvi rebalans proračuna u ovoj godini. Rebalansom su planirani prihodi sa 64.570.093 kune smanjeni na 52.740.668 kuna, a rashodi sa 66.796.770 kuna na 54.615.463 kune. Kako je u obrazloženju istaknuo gradonačelnik Goran Aladić, glavni razlog rebalansa jest stavka koja se odnosi na sufinanciranje obveze izgradnje zgrade srednje škole i pripadajuće nastavno-sportske dvorane. ‘‘Preuzeli smo sufinanciranje u iznosu od 10 posto vrijednosti projekta, i s obzirom na to da je došlo do više rada i neplaniranih troškova nakon okončanja situacija, a koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo, obvezni smo još platiti nešto više od 460.000 kuna. Drugi razlog rebalansa jest smanjenje planiranih prihoda za koje znamo da se neće ostvariti do kraja godine. Prihodi se smanjuju za 11,8 milijuna kuna, i to prihodi od pomoći iz državnog i županijskog proračuna i EU-a za 11,4 milijuna kuna, ali se povećavaju prihodi od poreza za 1,3 milijuna kuna te prihodi od imovine za 55.000 kuna‘‘, pojasnio je gradonačelnik Aladić.

Obrazložio je i promjene na rashodovnoj strani, koja je smanjena za 12,1 milijun kuna. Smanjenje se najvećim dijelom odnosi na projekte čija je realizacija bila planirana, ali se oni zbog aktualne situacije na tržištu neće realizirati u planiranom opsegu (izgradnja cesta u mjesnim odborima, biciklističke staze u Donjem Miholjcu i vrtića u Rakitovici te dogradnje doma u Golincima). Rashodovna je strana obilježena i povećanjem materijalnih rashoda zbog cijena energenata i ostalih cijena te povećanja rashoda za zaposlene kako u gradskoj upravi tako i kod proračunskih korisnika.

Gradsko vijeće je, također jednoglasno, usvojilo i izvještaj o izvršenju proračuna u prvih šest mjeseci ove godine. Vijećnici su donijeli odluku o dodjeli javnih priznanja te odluku o nadoknadi putnih troškova redovnih učenika u srednjoj školi. Također, Vijeće je utvrdilo prijedlog sudaca porotnika.

U sklopu sjednice održan je i aktualni sat na kojem je gradonačelnik Goran Aladić odgovorio na niz vijećničkih pitanja. S. Fridl
Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike