Regija
DNEVNI RED GRADSKOG VIJEĆA VINKOVACA USVOJEN BEZ RASPRAVE

Bazeni se neće zatvarati, niz je odobrenih projekata, kulturi 5,5 milijuna kuna u 2023. godini
Objavljeno 22. rujna, 2022.
VINKOVCI - Gradonačelnik Ivan Bosančić je na početku 12. sjednice Gradskog vijeća, na kojoj su vijećnici "odradili" devet točaka dnevnog reda, oko čijeg usvajanja, začudo, uopće nije bilo kritika i rasprave oporbenih vijećnika, rekao kako je ona početak priprema za donošenje proračuna za sljedeću godinu i općenito priprema za 2023.

- Ova je sjednica važna kako bi se prikazali određeni smjerovi, kako to vidi gradska uprava, kako vide vijećnici, da bismo u konačnici imali dobru pripremu za donošenje i programa i proračuna tako da ide direktno prema građanima i da ovu zimsku sezonu, ali i sljedeću godinu, dočekamo puno spremniji i da nas u konačnici ne može iznenaditi ni jedan problem koji će doći u rješavanje. U ovom trenutku imamo dobru situaciju. Imamo puno prijavljenih i puno pripremljenih projekata, ali imamo i puno odobrenih projekata koji će zadržati razinu investicija u Vinkovcima kako smo to naviknuli u ovih proteklih nekoliko godina – rekao je gradonačelnik. Dodao je kako je važno razgovarati i raspraviti o svemu onom što nas očekuje u sljedećem razdoblju i upravo zbog toga su započeli tribine po mjesnim odborima, a susreti s građanima koji slijede bit će prilika za osvrt na aktualnu situaciju.

- Mi smo komunicirali prije mjesec - mjesec i pol o tome da nas očekuju zahtjevni zadatci vezani uz režije, međutim, Vlada je donijela mjere koje ne samo što su popravile situaciju nego i generalno spasile cijelu situaciju. Podsjetimo samo da smo komunicirali i o potencijalnoj mogućnosti zatvaranja bazena, a danas to više nije ni potencijalna mogućnost, jer je Vlada uskočila s mjerama. Zahvaljujući tome mi možemo dalje razvijati projekte, a građane želimo obavijestiti o svemu što se zbivalo, ali i što će se zbivati u razdoblju koje je pred nama – rekao je Ivan Bosančić. Dodao je kako je asfaltirano 90 ulica, a bit će završeno i sve ostalo što je pripremljeno.

Najviše točaka odnosilo se na kulturu, pa je, između ostaloga, iznesen i prijedlog o sredstvima za kulturu i tehničku kulturu.

- S obzirom na zakonske promjene od 26. srpnja, moramo ranije raspisati javni poziv za dodjelu financijskih sredstava iz proračuna za javne potrebe u kulturi i tehničkoj kulturi za 2023. Kako proračun za iduću godinu još nismo donijeli, ovo je stoga plan, a planirano je 5,5 milijuna kuna. Ta sredstava odnose se na ustanove i udruge u kulturi i tehničkoj kulturi te na manifestacije od značenja za grad Vinkovce – pojasnila je pročelnica za kulturu i turizam Marija Lišćić Drmić.

Miroslav Flego
Gradonačelnik je najavio skorašnje potpisivanje ugovora i početak radova na zatvorenom dijelu tržnice

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike