Dome slatki dome
REKORDNO POSJEĆENE IZLOŽBE PASA U VUKOVARU I OSIJEKU

Čistokrvni ljepotani iz cijelog svijeta stigli su u Slavoniju
Objavljeno 22. rujna, 2022.
Bio je to rekordan događaj po broju prijavljenih čistokrvnih pasa, ukupno 2500, koje su vlasnici doveli iz čak 27 zemalja

Ovogodišnji tradicionalni jesenski vikend u znaku slavonskih izložbi pasa zasigurno će ostati u sjećanju. Održane su dvije nacionalne i dvije međunarodne izložbe pasa, u Vukovaru (petak) i na prostoru izletišta Eden Emaus (subota i nedjelja), na kojima su se dodjeljivale kandidature za nacionalnog odnosno međunarodnog prvaka u ljepoti. Vrijeme nije bilo naklonjeno ljubiteljima pasa, od petka do nedjelje uporno je padala prilično jaka kiša. Izlagači se ipak nisu dali omesti, trčalo se pod kišobranima i kabanicama, a zbog namočenog terena parkirana vozila trebala su - pomoć traktora.

Ipak, bio je to rekordan događaj po broju prijavljenih čistokrvnih pasa, ukupno 2500, koje su vlasnici doveli iz čak 27 zemalja svijeta. Primamljiva je svakako bila i mogućnost zatvaranja mladog i zrelog šampionata u tri dana na ove četiri izložbe, a na nedjeljnoj se međunarodnoj izložbi istovremeno dodjeljivala i kvalifikacija za poznati Crufts, najveću i najstariju svjetsku izložbu pasa, u Velikoj Britaniji.

"Naše jesensko izložbeno okupljanje smješteno je u hrvatske prostore gdje se jesen najljepše oslikava. Kukuruzi, suncokreti, jabuke i grožđe razlijevaju se slavonskim ravnicama kao istinsko bogatstvo darova prirode i čovjeka. U ova tri izložbena dana posjetit ćemo Vukovar i Osijek i izložbe objedinjene nazivom Slavonija Shows. Posebna mi je čast pozdraviti sve u svoje osobno ime i u ime Hrvatskog kinološkog saveza te poželjeti ugodan boravak u Slavoniji. U pozadini ovih izložbi su Kinološka udruga Vukovar i Kinološko društvo Osijek, njihovi predsjednici Vladimir Kerek i Zdenko Rončević te članovi tih udruga koji su uložili ljubav i trud da svoje izložbe, temeljene na kinološkim vrijednostima, prikažu u najboljem svjetlu", poručio je svima predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, Branko Šare.


Bila je to odlična prilika da se vidi uistinu mnogo predstavnika raznih pasmina, upozna s njihovim karakteristikama, zahtjevima, načinom pripreme za izložbu i njege. Posebna pozornost pripala je natjecanju najmlađih vodiča, tzv. junior handlingu, gdje su djeca i mladi pokazali umijeće vođenja raznih pasa. Ova je godina posebna i za članove osječkog kinološkog društva. "Odaziv izlagača premašio je prošlogodišnji rekord. Ne iznenađuje s obzirom na to da grad Osijek ima dugu kinološku tradiciju. Naime, Kinološko društvo Osijek jedno je od najstarijih u Hrvatskoj, trenutno ima 130 članova, osnovano je 1960. i ove je godine proslavilo 62. rođendan. Mnogo je naših članova uključeno u pripremu ovih izložbi, a bez obzira na loše vrijeme uspjeli smo sve organizirati", kazao je Zdenko Rončević, predsjednik osječkog društva.


Najljepši pas (BIS) u Vukovaru je bio škotski terijer Ante Lučina iz Zagreba, na subotnjem CACIB-u veliki crni pudl iz Mađarske, na poslijepodnevnom CAC-u šiperke iz Njemačke, a u nedjelju BIS je bila američka akita Ine Karol i Saše Bugarinovića iz Belišća.
 
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna