Osijek
NOVI PROJEKT CENTRA ZA MLADE DALJ

Stariji će podučavati mlade ručnom radu
Objavljeno 21. rujna, 2022.
Mudrost i znanje su u starosti. Vjeruju u to i članovi Centra za mlade Dalj koji su odlučili svojim novim projektom povezati starije s mladim generacijama, bar s onima koji žele naučiti danas pomalo zapostavljene vještine ručnog rada. Riječ je o projektu "Tradicionalno nasljeđe kao inspiracija", za koji su ugovor potpisali 8. lipnja s Osječko-baranjskom županijom.



Centar za mlade Dalj dugi niz godina surađuje s Udruženjem penzionera i oštećenih penzionera općine Erdut u Dalju, a članovi Udruženja će mladima prenijeti umijeće ručnog rada. "Cilj projekta je poboljšati kvalitetu života starih osoba iz ruralnog područja kroz uključivanje u aktivnosti u zajednici, omogućiti mladima stjecanje vještina starih zanata kroz radionice štrikanja ili pletenja. Želja je podići svijest lokalnog stanovništva o važnosti uključivanja starijih osoba u aktivnosti u zajednici, o važnosti međugeneracijske solidarnosti i sinergije koja ima pozitivan efekt na kvalitetu života lokalnog stanovništva svih dobnih grupa", navodi voditeljica projekta Milica Sevkić.



Dodaje kako je predviđeno trajanje projekta tri mjeseca, organizirat će se četiri radionice, a radovi će biti izloženi na Gužvarijadi u Dalju u listopadu. Dvije su glavne aktivnosti projekta. Prva je “Štrikanje i pletenje je opet in” u sklopu koje će biti četiri radionice štrikanja i pletenja, a planirani broj sudionika je 10 po radionici. Druga je “Sačuvajmo od zaborava tradicijski zanat naših baka”, a u sklopu nje bit će organizirana izložba ručnih radova i starina karakterističnih za područje općine Erdut. Sudionici će imati priliku izložiti svoje radove te tako sumještanima ukazati na vrijednosti i važnosti očuvanja tradicije lokalne zajednice. D.Pejić
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike