Regija
LIONSI HRVATSKE DAROVALI DVIJE STIPENDIJE

Iločankama 5000 kuna
Objavljeno 20. rujna, 2022.
ILOK



Grožđe je stoljećima simbol ustrajnosti, izdržljivosti, ali i okupljanja, zajedništva i druženja koje donose berbe. Vođeni tim životnim vrijednostima, u duhu humanosti i međusobnog pomaganja, Lionsi Hrvatske obilježili su petu godinu humanitarnih berbi u Lions Vinogradu dobrote, smještenom na vinogorju Vukovo u Iloku. Sudjelovanjem u projektu, prihvaćanjem kumstva jednog ili više trsova sorte traminac, osiguravaju se sredstva za stipendiranje učenika Srednje poljoprivredne škole Ilok.

Ove su godine stipendije u iznosu od pet tisuća kuna dobile učenice Sara Radaković i Danica Štefanić, a Lionsi navode kako se ovom donacijom nastavlja petogodišnja tradicija pomaganja učenicima koji se školuju za poljoprivredna zvanja važna za gospodarsko unaprjeđivanje poljoprivrednog i vinarskog dijela Hrvatske.

Lions vinograd dobrote danas ima više od 300 kumova trsa iz Hrvatske i inozemstva.

Uključivanjem u projekt donacijama članovi Lions organizacije i prijatelji nesebično pomažu promicanju destinacije, izvrsnosti, poljoprivrednih znanja, ekološke svijesti i važnosti hrvatske poljoprivrede. D.K.
Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike