Regija
USVOJENE IZMJENE VUKOVARSKOG GUP-A

Ipak kompromis o ex hotelu Dunav
Objavljeno 21. rujna, 2022.
VUKOVARViše od četiri godine traje trakavica o obnovi bivšeg hotela Dunav u Vukovaru, s tim što je cijeli proces zaustavljen nakon što je Grad potpisao ugovor s investitorom, švicarskom tvrtkom Immo Invest Partner, čiji plan o izgradnji objekta visine 200 metara nije odobrilo Ministarstvo kulture. Prošloga je tjedna Gradsko vijeće Vukovara jednoglasno usvojilo izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana, a prethodno je s resornim ministarstvom postignut kompromis. Gradonačelnik Ivan Penava je izjavio kako je gradnja objekta dopuštena, ali znatno nižeg nego što je investitor planirao.

- Dopustili su da može ići do visine 50 metara, s tim što je investitoru bila sporna stavka o dopuštenoj površini od samo 400 četvornih metara, dakle praktički 20 x 20 metara, što je malo za hotel. To smo u dogovoru s konzervatorima uspjeli povećati na 500 kvadrata. Ulagači su odustali od početnih zahtjeva prihvativši ono što se nudi sukladno s GUP-om, i napokon dolazimo u fazu koja osigurava prihvatljive uvjete - rekao je, dodavši kako će se ubrzo pokazati koliko su investitori ozbiljni u namjerama.

Grad je angažirao odvjetničko društvo iz Zagreba specijalizirano za trgovačko pravo kako bi se osigurao od eventualnog gubitka sporova i mogućih komplikacija u procesu. Potencijalni je investitor cijelo vrijeme vezan uz dinamiku realizacije, međutim, svima je jasno kako, zbog toga što im konzervatori nisu dali zeleno svjetlo, predviđena dinamika nije bila sporna zbog izvođača.

- Dolazimo u fazu kada će sve poprimiti obrise normalne investicije, nadam se, s povoljnim ishodom. Radi se o lokaciji koja je možda najbolja i najljepša u Vukovaru i investicija je prijeko potrebna kako zbog izgleda tako i zbog sadržaja u gradu, odnosno ponude koja nam nedostaje. Nakon usvajanja GUP-a očekuje nas još jedan aneks s izvođačem, koji će dobiti rok za projektiranje sukladno s novim GUP-om, potom projekt treba uskladiti s konzervatorima, kako ne bi dalje stornirali proces, i nakon toga je postupak u normalnim okvirima za izdavanje građevinske dozvole. Nakon toga bi slijedila uplata cjelokupnog iznosa za zemljište i nekretninu te početak radova, čiju smo dinamiku dosta strogo uvjetovali - objasnio je prvi čovjek Vukovara. D. Korpoš
Možda ste propustili...

NA 23. MEĐUGRADSKOJ IZLOŽBI MALIH ŽIVOTINJA IZLOŽENO VIŠE OD 120 EKSPONATA

Najzastupljeniji su bili golubovi kingovi

OPĆINSKE MJERE POKAZALE SE DOBRIMA

Stambene i de minimis potpore vrlo su tražene

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana