Mozaik
NOVI SOLOPROJEKT ČLANA 2CELLOSA

Hauser je izdao album "The Player" i spot za obradu "Waka Waka"
Objavljeno 21. rujna, 2022.
Oblikovao je raskošne aranžmane albuma uz pomoć producenta Stevena Mercurija i angažirao Češki nacionalni simfonijski orkestar

Hauser je objavio dugoiščekivani soloalbum "The Player" (Sony Masterworks/Menart), koji je proslavio i objavom novog spota za dobro poznati Shakirin hit "Waka Waka". Svjetski popularan hrvatski violončelist Hauser na novom albumu donosi svoju blistavu virtuoznost u svijet latinopopa i jazza, otkrivajući nove dimenzije izvanredne muzikalnosti koju je izvorno pokazao s 2Cellos.Hauser će u nadolazećim tjednima otkriti još uzbudljivih najava vezanih uz izlazak albuma. Hrabri odmak od tihog sjaja njegova solodebija "Classic" iz 2020., koji je bio broj 1 na Billboardovoj ljestvici tradicionalnih klasičnih albuma, "The Player" dolazi kao Hauserovo najinventivnije djelo do sada.

- Budući da se danas toliko glazbe stvara umjetno, želio sam istaknuti prave glazbenike stvarajući jedinstveni zvuk koji svakoj pjesmi donosi nešto novo - kaže Hauser. U tu svrhu je oblikovao raskošne aranžmane albuma uz pomoć producenta Stevena Mercurija (dirigenta/skladatelja koji je također radio s Lucianom Pavarottijem, Chickom Coreom, Andreom Bocellijem i Stingom) i angažirao slavni Češki nacionalni simfonijski orkestar za svaku pjesmu. Zadivljujuća suradnja se pokazuje u pjesmi "Waka Waka", posljednjoj s albuma za koju je Hauser objavio plesni i šareni spot. U razigranom spotu pojavljuje se zbor Bongi Duma, isti zbor koji se pojavljuje u Disneyevu uratku "Lion King".

- S "Waka Waka" sam želio spojiti kulture iz cijelog svijeta u jednu pjesmu. Ima toliko različitih utjecaja, a zbor dodaje toliko duha, bio je to nevjerojatan trenutak ljubavi i jedinstva i apsolutne radosti - kaže Hauser. Inače, s albuma smo već vidjeli spotove "Quizás, Quizás, Quizás", na kojoj je ugostio američku violinisticu Caroline Campbell i "Livin' la Vida Loca".

Na krilima desetogodišnje karijere s 2Cellos, Hauser je počeo novu eru kao soloumjetnik, a koristeći inovativni glazbeni stil i neodoljivu karizmu, fanovima diljem svijeta donosi novi val glazbe na violončelu. Cijenjen u cijelom svijetu zbog svog zadivljujućeg nastupa uživo, Hauser je već izišao na pozornicu u više od 40 zemalja diljem svijeta (uključujući povijesne prostore kao što su Radio City Music Hall u New Yorku i Royal Albert Hall u Londonu) te je nastupao uz izvođače kao što su Andrea Bocelli, Red Hot Chili Peppers i Elton John. Nastupio je i na ovogodišnjem 79. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, otvarajući finalnu večer dodjele nagrada, a nastupio je čak i u Vatikanu. Ostali nastupi uključuju širok raspon TV emisija kao što su: The Bachelorette, Today Show, Good Morning America, Ellen, The Late Show sa Stephenom Colbertom, CNN en Español, kao i sportski prijenosi poput NFL-a i UEFA-e.

Prošlog mjeseca Hauser je debitirao izvedbom singla "Let's Get Loud" za popularnu emisiju "Grammy ReImagined At-Home", koju su producenti nazvali "raskošnom i vatrenom" izvedbom te ju nazvali "glamuroznom plesnom zabavom". U skladu s Hauserovom predanom namjerom da svojom glazbom stvori globalnu plesnu zabavu, njegov pogled na pjesmu "Let's Get Loud" još je jedan dokaz njegove svestrane umjetnosti.

Hauserov uspjeh mnogo je veći od njegove stalno rastuće baze obožavatelja i nekoliko milijuna pratitelja na društvenim mrežama. S više od tri milijarde audio i video streamova, hrvatski je glazbenik fenomen kojemu cvjeta interakcija s publikom. Hauser posjeduje nevjerojatnu sposobnost ujedinjavanja i inspiriranja generacija ljubitelja glazbe.

- Violončelo ima univerzalni jezik koji svatko može razumjeti. Želim stvarati glazbu koja nas sve okuplja kako bismo proslavili dar glazbe i začin života! - poručuje Hauser.

Tanja Kvorka
NASTAVLJA SE TURNEJA 2CELLOS
Nakon nedavnog, posljednjeg, hrvatskog koncerta, koji su održali u Zagrebu, 2Cellos nastavljaju svoju oproštajnu turneju 22. rujna u Veroni. Nakon stanke 21. studenoga nastupaju u Japanu, a potom idu na turneju po Australiji, gdje nastupaju u nekoliko gradova sve do 4. prosinca. Potom će 17. prosinca nastupiti u Pragu, a 22. prosinca u Budimpešti.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana