Crna kronika
ZBOG ODUZETE PREDNOSTI U SLATINI

U prometnoj nesreći ozlijeđen motociklist
Objavljeno 20. rujna, 2022.
Vozač motocikla ozlijeđen je u teškoj prometnoj nesreći u ponedjeljak oko 15.30 u slatinskoj Ulici Vladimira Nazora. Prema neslužbenim informacijama, nesreća se dogodila kad je vozač Škode Felicije slatinskih registracija, koji se kretao Ulicom Vladimira Nazora od središta grada, pokušao skrenuti ulijevo, na parkiralište uz lijevu stranu ceste, a da se prije toga nije uvjerio da to može sigurno učiniti, bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Kad je već prešao na lijevu stranu ceste, iz suprotnog smjera naišao je motocikl, te je došlo do silovitog sudara. Od siline je udara motociklist, kojem je oduzeta prednost prolaska, odbačen na vjetrobransko staklo Škode, a potom na parkiralište uz prometnicu. Nakon sudara Škoda je ostala poprečno na cesti, s njezine desne strane oštećeni motocikl, a s lijeve odbačena kaciga motociklista.

Ozlijeđeni vozač motocikla prevezen je vozilom Hitne službe u Opću bolnicu Virovitica. Očevid su obavili policijski službenici PP-a Slatina, koji su za to vrijeme i regulirali promet jednim kolničkim trakom.

Zbog oštećenih vozila i njihovih razbacanih dijelova za policijskog je očevida u svojevrsnoj blokadi bio Hyundai zagrebačkih registracijskih oznaka. Prolazeći kroz Slatinu, vozač i dvije putnice iz tog vozila na putovanju prema Zagrebu zaustavili su se radi kraćeg odmora, ali su putovanje mogli nastaviti tek kad je završen očevid. P.Žarković
Najčitanije iz rubrike