Osijek
VELIKI PLANOVI U MJESNOM ODBORU TENJA

Školi devet novih učionica
Objavljeno 20. rujna, 2022.
Svojevremeno se pričalo kako bi se prigradsko naselje Tenja htjelo izdvojiti od Osijeka i postati samostalna jedinica lokalne samouprave. Neki su smatrali kako bi tako možda mogli osigurati veća ulaganja i ubrzati razvoj. Danas je, međutim, jasno kako je biti sastavnicom velikog grada dobro za prosperitet mjesta - dokazuju to dosadašnja ulaganja i veliki planovi za budućnost. Čini se da su Tenjci nadošli na svoje, a nedavno je i gradonačelnik Ivan Radić najavio nove projekte.

- Grad Osijek će nastaviti ulagati u svoj Mjesni odbor Tenja, koji je najveći s više od 6000 stanovnika. Ove smo godine izdvojili 33 posto više sredstava u odnosu prema prošloj godini za MO Tenja. Najveća investicija koju očekujemo, a koju smo prijavili na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, svakako je dječji vrtić u Tenji za stotinu i četvero djece. Od investicija tu je, naravno, izgradnja višestambene zgrade, koja ide planiranom dinamikom, u vrijednosti od 21 milijun kuna. Trenutačno je u tijeku rekonstrukcija staze u Ulici Vjekoslava Hengla, ti će radovi uskoro biti gotovi, a u planu je uređenje Adice i svih ostalih popratnih sadržaja koji idu uz nju. Također, planiramo prijaviti na NPOO nadogradnju škole u Tenji za devet učionica kako bi djeca mogla ići u jednosmjensku nastavu – nabrojio je gradonačelnik poručivši da to pokazuje da Grad ulaže ne samo u komunalnu infrastrukturu nego također i u kulturu i društveni život Tenje.

Potvrđuje to i činjenica da se Grad Osijek nedavno financijski uključio u organizaciju najveće tradicijske priredbe tenjskog Kulturno-umjetničkog društva “Slavonijo, u jesen si zlatna”, što je rezultiralo rekordnim brojem posjetitelja i produženjem priredbe na četiri dana. Kroz stalne kontakte s tenjskim folklorašima, udrugama i mještanima, čuli smo kako im je potpora Grada uistinu znatno olakšala organizaciju ovog lijepog događaja, a “Slavonijo, u jesen si zlatna” manifestacija je koja definitivno ima svoje mjesto na turističkoj karti Osijeka i Osječko-baranjske županije. Svako njezino novo izdanje pokazuje - a posebno prema posjetiteljima koji stižu iz raznih krajeva - da je prerasla okvire Mjesnog obora Tenja. D.Pejić
Najčitanije iz rubrike