Osijek
26. RUJNA U STAROJ PEKARI

Završna konferencija “Mladi za grad”
Objavljeno 21. rujna, 2022.

PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji s Gradom Osijekom provodi projekt "Mladi za grad". Savjet mladih Grada Osijeka aktivno je preuzeo ulogu angažirati dionike koji mogu osigurati participativan proces izrade javne politike – Programa za mlade Grada Osijeka 2022.-2025.

U proteklim su mjesecima ispitivali životne navike i želje mladih u Osijeku. Mladi su sami izrekli što smatraju da bi pomoglo poboljšati kvalitetu njihova života u gradu Osijeku, bilo da su 15 ili 29 godina.

- Cilj projekta bilo je ostvariti politiku za mlade na lokalnoj razini. Proveli smo konferenciju, istraživanje o mišljenjima i potrebama mladih te sedam rasprava između mladih i dionika. Veliki nam se broj mladih i dionika odazivao, ponekad i dvostruko više od predviđenog, na što smo ponosni. Tako da ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane 26. rujna u Staru pekaru na završnu konferenciju. Predstavit ćemo konkretne ciljeve i mjere kao i područja djelovanja. Program za mlade nije nikakav "popis želja", ono je obvezujući dokument koji usvaja Gradsko vijeće i prema čemu će postupati u sljedećem radu. Ovo je način kojim mladi utječu na teme koje ih se tiču - poziva vas Sanja Vuković, izvršna direktorica PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Projektom se nastoji poduprijeti demokratski sustav - Aktivno sudjelovanje mladih ljudi je ono što oblikuje demokratski sustav. Drugim riječima, ako nemamo građane koji se ne zanimaju za pitanja koja ih se tiču, a tiču ih se sva, ostvaruje se i održava sustav koji im ne odgovara - kaže Sanja Vuković te dodaje kako je važno djecu od najranijih godina odgajati u duhu aktivnog sudjelovanja, u duhu propitkivanja društva u kojemu žive.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, a partner projekta je Grad Osijek.
M.K.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike