Sport
MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI”

Blamaža Višnjevčana u Vinkovcima, Vardarac nastavlja gaziti sve redom
Objavljeno 20. rujna, 2022.
Sudionici osječko-baranjskog i vukovarsko-srijemskog sada petog državnog nogometnog saziva protekloga su vikenda na rasporedu imali susrete šestog kola. Najviše je odjeknuo ishod iz Vinkovaca, gdje su gosti iz Višnjevca primili čak deset pogodaka, a da takav epilog nije slučajan, potkrepljuje i pogled u zapisnik utakmice, gdje je upisano samo 11 nogometaša Višnjevca. Taj klub očito je u krizi, s mnogo kadrovskih ptroblema, te ima pet u nizu poraza i do sada primljenih čak 30 pogodaka. Momčad Dilja je skor znatno poporavila, za što je najzaslužniji bio sedmerostruki strijelac Marko Terzić. Hit prvenstva, međutim, stanuje u Vardarcu, gdje je istoimeni novak u konkurenciji zadržao maksimalni učinak novom uvjerljivom pobjedom, sada nad županjskim Radničkim, koji u tome baranjskom gostovanju nije imao izgleda. Naročito jer se u sastav trenera Marka Dinjara vratio Stjepan Šimičić i ispunio svoju uobičajenu kvotu od dva postignuta pogotka po susretu. Uoči vikenda Vardarčane je pratio tercet s tri boda manje, na čijoj je razlici ostao samo Tomislav iz Cerne. Donijevši kompletan plijen iz Komletinaca, gdje je Slavonac nastavio nizati poraze nakon pobjede nad problematičnim Višnjevcem. Komletinčani, zapravo, imaju identičan učinak onom Olimpije i Borca. Potonji, Boboćani, doživjeli su poraz u Livani nakon što su na odmoru imali minimalnu prednost, koju su štićenici trenera Davora Rudeca u nastavku tri pogotcima preokrenuli i smjestili se u ugodni gornji dom. U Osijeku je bio derbi donjeg doma, iz kojeg je kompletan plijen otišao u Bošnjake, što je Zrinskom bila prva ovojesenska pobjeda, a Olimpiji već peti poraz. Četiri ih je nanizao HAŠK Sokol, koji je u očitom silaznom trendu, o čemu svjedoči i ishod domaće subotnje utakmice, u kojoj su gosti iz Jarmine odnijeli bodove uz čak pet postignutih pogodaka. Derbi, pak, gornjeg doma u Otoku pripao je istoimenom domaćinu, koji je dobrostojećoj Mladosti zabio tri komada i istodobno sačuvao vlastitu mrežu. Pogodaka i pobjednika nije bilo u Soljanima, čime vjerojatno ni jedan od sučeljenih aktera nije nezadovoljan jer su Slavonija i Šokadija zadržale pozicije u sredini redoslijeda zahvaljujući prethodnim učincima. Remi je bio viđen i na Gradskom stadionu u Donjem Miholjcu, odakle je Radnički u Mece otišao neporažen, a na jednom porazu tako je ostalo i Jedinstvo, koje dobro plovi u jačoj konkurenciji, pa izostanak subotnje pobjede neće pokvariti atmosferu. D.L.
 
 
Standings provided by SofaScore
Rezultati 6. kola
Jedinstvo (Donji Miholjac) - Radnički (Mece) 1:1, HAŠK Sokol (Stari Jankovci) - Borinci (Jarmina) 1:5, Tomislav (Livana) - Borac (Bobota) 3:1, Slavonija (Soljani) - Šokadija (Babina Greda) 0:0, Dilj (Vinkovci) - Višnjevac 10:1, Vardarac - Radnički (Županja) 4:0, Otok - Mladost (Satnica Đakovačka) 3:0, Olimpija (Osijek) - Zrinski (Bošnjaci) 0:1 i Slavonac (Komletinci) - Tomislav (Cerna) 0:2

U 7. kolu, 24. i 25. rujna, parovi su: Borinci - Jedinstvo, Radnički (M) - Tomislav (L), Višnjevac- HAŠK Sokol, Zrinski - Otok, Mladost - Slavonac, Tomislav (C) - Vardarac, Radnički (Ž) - Dilj, Šokadija - Olimpija i Borac - Slavonija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike