Novosti
VRHOVNI SUD

Županijski sud u Osijeku opet sudi Vrbanoviću
Objavljeno 19. rujna, 2022.
Vrhovni sud odredio je Županijski sud u Osijeku nadležnim za suđenje bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću zbog izvlačenja novca iz tog nogometnog kluba, kao i za vođenje postupka oduzimanja imovinskopravne koristi. Najviši sud je, ne objavivši Vrbanovićev identitet, izvijestio da ne postoje razlozi koji bi opravdali određivanje nekog drugog stvarno nadležnog suda za ponavljanje postupka protiv Vrbanovića jer suci, čija je nepristranost dovedena u pitanje u ovom postupku, više ne rade na Županijskom sudu u Osijeku. Vrhovni sud je, ne navodeći identitete, podsjetio da je Zvonko Vekić razriješen sudačke dužnosti na vlastiti zahtjev, a Darko Krušlin stegovnom kaznom. Stegovni postupak protiv njih pokrenuo je predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban, nakon što je Zdravko Mamić izišao u javnost s teškim optužbama protiv trojice osječkih sudaca, ustvrdivši da im je davao mito, družio se s njima, te da je Krušlinu darovao sat koji je on naknadno vratio. Pravomoćno osuđeni Vrbanović je od nadležne sutkinje izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda u veljači zatražio petu odgodu prije odsluženja kazne zatvora od tri godine. Od četiri osuđenika za izvlačenje novca iz Dinama do sada se na izdržavanje kazne javio jedino bivši poreznik Milan Pernar.

Policija je 12. svibnja 2021. raspisala tjeralicu za, u BiH odbjeglim, bivšim trenerom Dinama Zoranom Mamićem koji se na izdržavanje kazne trebao javiti do 10. svibnja. Njegovi podaci objavljeni su i na Europskom uhidbenom nalogu.H
PRAVOMOĆNE KAZNE
Vrhovni sud u ožujku je Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od 6 i pol godina, a njegovu bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na 4 godine i 8 mjeseci. Na 3 godine i 2 mjeseca smanjena je kazna i Pernaru, a Vrbanoviću potvrđeno 3 godine zatvora. Na sudu u Osijeku, čija su dvojica sudaca udaljena s dužnosti zbog druženja s Mamićem, u međuvremenu je počelo i drugo suđenje za izvlačenje novca iz Dinama.

Možda ste propustili...

“MIGRACIJE - TRŽIŠTE RADA - ADMINISTRACIJA”

Velika potražnja za radnicima vladat će još nekoliko godina

SUFINANCIRANJE PROJEKATA IZ FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Objavljivanje natječaja uhvatilo je tempo