Regija
DOBILI ŠEST TISUĆA EURA ZA PROJEKT ‘’VATROGASCI U ZAJEDNICI’’

DVD-u Lila prvom u Hrvatskoj novac iz fonda Europske snage solidarnosti
Objavljeno 20. rujna, 2022.
LILA - U okviru Europskih snaga solidarnosti, inicijative Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima koji su od koristi zajednicama, kao i da samostalno provode akcije u svojim lokalnim zajednicama, Dobrovoljno vatrogasno društvo Lila prijavilo je projekt "Vatrogasci u zajednici" te im je odobreno 6000 eura.

- DVD Lila je time postao druga vatrogasna organizacija u Europi, a prva u Hrvatskoj koja je povukla sredstva iz fonda Europske snage solidarnosti, što je vidljivo iz objavljenih opisa svih projekata. To dovoljno govori o važnosti ovoga projekta. Naše društvo ne raspolaže s puno novca i odobrena europska sredstva udvostručila su naš proračun - rekao je jedan od voditelja EU projekta ‘‘Vatrogasci u zajednici‘‘ Dorijan Lamot.

Odobrena nepovratna financijska sredstva utrošit će se za eduakciju mladih vatrogasaca, organizaciju slobodnog vremena kroz natjecanja, akcije uređenja okoliša te provedbu aktivnosti s drugim udrugama.

- Educirat ćemo mlade vatrogasce o vatrogasnim znanjima. Planiramo organizirati i natjecanja na brentačama, druženja članova DVD-a, obilježavanje važnih datuma, a surađivat ćemo i s lokalnim udrugama - objasnio je Lamot.

Dodao je kako je krajnji cilj projekta da se mladi kroz druženja i edukativne radionice zainteresiraju za vatrogastvo, a prilikom toga da unapređuju svoja vatrogasna znanja, educirajući jedni druge uz pomoć starijih članova DVD-a.

- Ovim projektom promičemo vatrogastvo, pokrećemo mlade u našoj maloj lokalnoj zajednici da rade i djeluju za opće dobro. DVD Lila ima stotinjak članova, a cijelo selo ima 172 stanovnika. To dovoljno govori o ulozi dobrovoljnog vatrogasnog društva u lokalnoj zajednici – istaknuo je Dorijan Lamot.

DVD Lila, inače, ima i dobro uvježbane ekipe za natjecanja.

Snježana Fridl
Nagodinu slave sedamdeseti rođendan
Kao jedan od prioriteta u sljedećoj godini Dorijan Lamot naveo je dogradnju mjesno-vatrogasnog doma u Lili, i to u suradnji s Gradom Našicama koji će biti logistička i financijska potpora ovom hvalevrijednom projektu. ‘’S Gradom Našicama razvijamo želju o proširenju postojećeg doma, jer nama vatrogascima potreban je veći prostor. Pripremne aktivnosti su započele i voljeli bismo da u godini proslave značajne obljetnice za naše društvo imamo prošireni dom’’, rekao je Lamot. Naime, DVD Lila sljedeće godine obilježit će 70 godina postojanja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GORAN ALADIĆ GRADONAČELNIK DONJEG MIHOLJCA

Interes ulagača pojačan je, uskoro nova radna mjesta

2

NAKON IZGRADNJE NOVOG DOMA ZA UMIROVLJENE SVEĆENIKE

Bivši Svećenički prenamijenjen je - postao je Kuća duhovnih susreta

3

ODLUKA VUKOVARSKE VLASTI

Kruzeri će iduće godine pristojbu plaćati 200 eura