Regija
10. OTVORENO PRVENSTVO U KUHANJU FIŠA

Prvo mjesto osvojio je Panonski sindrom
Objavljeno 19. rujna, 2022.
SLATINA - U povodu 31. godišnjice oslobođenja slatinske vojarne i karaula Kapinci i Noskovci u Parku 136. slatinske brigade održano je 10. otvoreno prvenstvo u kuhanju ribljeg paprikaša. Dosad je tu manifestaciju organizirala Udruga hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina, a organizaciju ovogodišnje Fišijade potpisuju Grad Slatina, gradska Turistička zajednica i Slatinski informativni centar, uz potporu dosadašnjeg organizatora. Predsjednik UHDVDR-e Slatina Ozren Rastija istaknuo je kako će od iduće godine ta udruga ponovno preuzeti organizaciju Fišijade. Na Fišijadi su sudjelovale 22 dvočlane ekipe, i sve njih obišli su gradonačelnik Denis Ostrošić i direktor TZ-a Jurica Bosak sa suradnicima te im uručili zahvalnice i pregače. Svaka ekipa dobila je približno tri kilograma šarana, pet litara slatinske graševine i mineralnu vodu. Uzorke fiša ocjenjivalo je povjerenstvo koje su činili naša najpoznatija slastičarka Sandra Jadek, direktor restorana Ivona Igor Grepo i chef restorana Citadela u baranjskom Vardarcu Igor Vlatković.

Nagrađeno je pet najboljih ekipa. Prvo mjesto i kotlić od 25 litara osvojila je ekipa Panonski sindrom, drugo mjesto i kotlić od 16 litara osvojili su kuhari Časničkog zbora Vrbovec, a treće mjesto i kotlić od 10 litara DVD Nova Kapela. Četvrti su Kumovi iz Slatine, a peta slatinska Udruga Ličana Vila Velebita. Sve su ekipe dobile diplome i sponzorske čaše za vino, a prigodni pokloni pripremljeni su i za četvrto i peto mjesto.

Dobrom raspoloženju pridonio je TS Kontra, a održano je i natjecanje u potezanju konopa, koje su organizirali Jozo Šantak i Zlatan Špoljarić. Prva je bila ekipa HSP-a, a druga UHDDR TO Sladojevci. P.Ž.
Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike