Regija
SPORT, KONCERTI, RADIONICE, FIŠIJADA...

Počelo je obilježavanje Dana Donjeg Miholjca
Objavljeno 20. rujna, 2022.
DONJI MIHOLJAC - Prošli vikend je Miholjačkim sajmom, Danom oslobođenja Miholjštine, Festivalom pjevača amatera, Otvorenim prvenstvom Donjeg Miholjca u tenisu, proslavom 135. obljetnice DVD-a Donji Miholjac, koncertom pijanistice Ane Žgur i predstavom ‘‘Privatni život‘‘ počeo program obilježavanja Dana grada Donjeg Miholjca, koji je 29. rujna, na blagdan sv. Mihaela arkanđela.

Proslava će trajati do 29. rujna, a održavat će se kulturne, zabavne, gastronomske i sportske manifestacije. Značajan događaj bit će prikaz ustanka hrvatskih velikaša u perivoju Prandau-Maialth. Posjetitelji će imati priliku posjetiti sajam starih zanata i degustirati srednjovjekovne specijalitete, a tu je i demonstracija mačevanja i radionica kaligrafije. Tradicionalno, održat će se Gradsko natjecanje u kuhanju fiša.

Održat će se i predstava za djecu ‘‘Vitez željeznog srca‘‘ i Likovna kolonija Udruge LIKROB. Program će obogatiti predavanje ‘‘Život i djelo legende hrvatskog glumišta Zvonimira Torjanca‘‘ te predstavljanje knjige ‘‘Donji Miholjac – njegovo stanovništvo i njihov govor‘‘ Stjepana Maroslavca. Tu su i koncerti Acoustic Banda iz Donjeg Miholjca i Gradske limene glazbe.

U programu se nalaze i turnir u badmintonu, streličarski turnir ‘‘Miholjačka strijela‘‘, turnir parova u tenisu Memorijal "Vladimir Vidaković-Vule", Kup Grada Donjeg Miholjca u lovu ribe udicom na plovak, biciklistička utrka ‘‘Stara Drava‘‘ te Međunarodni šahovski turnir. S. Fridl
U četvrtak Gradsko vijeće, misa, Zak
Središnji dio desetodnevne proslave svečana je sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja. Sjednica će biti u srijedu, 28. rujna, u velikoj dvorani dvorca Mailath. Uoči sjednice položit će se vijenci kod spomenika poginulim braniteljima. Na sam Dan grada i blagdan sv. Mihaela arkanđela, u četvrtak, 29. rujna, koncelebrirano misno slavlje u župnoj crkvi predvodit će mons. Eduard Španović, župnik iz Srijemske Mitrovice. U večernjim satima Miholjčani i posjetitelji grada moći će uživati u koncertu Ivana Zaka.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike