Osijek
NASTAVLJAJU SE RADOVI

Druga faza izgradnje katoličke crkve u Laslovu
Objavljeno 19. rujna, 2022.
Nastavlja se izgradnja katoličke crkve u Laslovu. Naime, tijekom 2020. godine, uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, Općine Ernestinovo, Župe sv. Rozalije Ivanovac na čelu s našim velečasnim Andrijom Vrbanićem i Udruge Kristova uzašašća Laslovo na čelu s predsjednikom Ivicom Zegnal, položen je temelj crkve, a sada se kreće u drugu fazu radova.

- Činom polaganja temelja krenula je dugo očekivana izgradnja katoličke crkve. Vrijednost dosadašnjih ulaganja iznosi 700.000 kuna. Budući da je projekt financijski zahtjevan, i za našu župu i za Općinu, podijeljen je u nekoliko faza, koje će se izvoditi u sljedećem razdoblju. Drago nam je izvijestiti javnost da ove godine krećemo s drugom fazom radova jer su osigurana sredstva od Đakovačko-osječke nadbiskupije u iznosu od 500.000 kuna, Općine Ernestinovo u iznosu od 100.000 kuna te sredstva Župe sv. Rozalije – navodi ernestinovačka općinska načelnica Marijana Junušić.

Pozvani su svi mještane župe da se, u skladu s vlastitim mogućnostima, uključe dobrovoljnim prilogom u izgradnju crkve, a lokalna će zajednica, dodaje načelnica, ustrajati u dobroj vjeri i crkvu izgraditi što je moguće prije na zadovoljstvo pripadnika Katoličke Crkve u tamošnjoj zajednici, sa svrhom ispunjenja dugogodišnje težnje mještana za odlazak na bogoslužje u vlastitom mjestu. D.Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana