Osijek
DKOLEKTIV I ZAKLADA FRIEDRICH EBERT

Peppermint: Neformalno druženje s Ukrajincima
Objavljeno 19. rujna, 2022.

DKolektiv - organizacija za društveni razvoj zajedno sa Zakladom Friedrich Ebert u četvrtak, 22, rujna, u caffe baru Peppermint, s početkom u 17 sati, drugi put organizira druženje građana Osijeka s Ukrajinkama i Ukrajincima izbjeglim pred ruskom agresijom, kako bi se upoznali i razgovarali u neformalnom ambijentu.

"Nastavljamo s druženjem i podrškom, gradimo prilike da građani Osijeka pokažu solidarnost i gostoprimstvo prema ljudima iz Ukrajine koji već nekoliko mjeseci žive u našem gradu i okolici. Pridružite nam se na kavi, čaju ili drugom bezalkoholnom piću po izboru i sudjelujte u razgovoru i izgradnji mreže solidarnosti. Na ovaj način želimo ljudima iz Ukrajine dodatno približiti grad Osijek i život u njemu, pružiti pomoć i podršku, dati priliku za stjecanje novih prijateljstava i ponuditi informacije iz svakodnevice", poručuju iz DKolektiva.

Na ovakvim druženjima sudionici mogu dobiti konkretne odgovore kako što bolje funkcionirati u svakodnevnom životu. Primjerice, vezano uz sportske aktivnosti za djecu, podršku za zapošljavanje, ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu... I.A.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana