Mozaik
NARAVNO DA JE PRIJAVLJEN

Zamolio policajce da mu pronađu ruksak s drogom
Objavljeno 19. rujna, 2022.
Ruksak je 22-godišnjak ostavio na željezničkoj stanici. Kazneno je prijavljen zbog narkotika

Policija je uvijek tu da pomogne, pa makar i konzumentima droge te klasičnim kriminalcima. Razlika kod ovih potonjih je što će im policija nakon učinjenog dobrog djela uručiti kaznene ili prekršajne prijave, a vjerojatno će ih i uhititi. To se zbilo i 22-godišnjem mladiću koji je na jednoj željezničkoj postaji u Njemačkoj zaboravio ruksak.



Mladić je pozvao policiju govoreći da su mu osobni dokumenti u ruksaku, a da je on stotinama kilometara daleko jer se odvezao vlakom. Policajci su odmah kontaktirali tvrtku Deutche Bahn, čiji su djelatnici na stanici Braunschweig uistinu pronašli opisani ruksak. Obavijestili su policajce, nakon čega je jedan došao po ruksak. Tijekom rutinskog pregleda torbe policajac je ostao iznenađen pronalaženjem gotovo pola kilograma marihuane i limenke s amfetaminima. Drogu je uzeo, a nakon toga je, u dogovoru s načelnikom policijske postaje, javio mladiću da je ruksak pronađen i da dođe po njega. Ozarenog lica 22-godišnjak je dan poslije preuzeo ruksak, no smiješak je brzo nestao jer su ga policajci uhitili. Kazneno je prijavljen i sada ga čeka suđenje zbog posjedovanja ilegalnih droga.

Policija je neke provalnike morala spašavati od razjarenih vlasnika koje su ti isti lopovi htjeli pokrasti. Tako je švedske policajce u gradu Uppsali pozvao uplašeni lopov koji se zaključao u toalet jer ga je ganjao vlasnik pizzerije u koju je provalio. Trebala je to biti rutinska provala, na kakvu se 20-godišnji mladić, s još trojicom mladih delinkvenata, već naviknuo. Provalio je u sitnim noćnim satima u pizzeriju, no učinio je to nespretno i aktivirao alarm. Na njegovu žalost, alarm je probudio vlasnika koji živi na katu iznad pizzerije. On se, odjenuvši hlače i cipele, sjurio niz stepenice i u pizzeriji ugledao četvoricu lopova. S palicom u rukama počeo se s njima tući, nakon čega su dvojica pobjegla, a druga dvojica su uletjela u toalet i zaključala se.

Poziv lopova policiji uslijedio je kada je vlasnik palicom počeo udarati po vratima toaleta. Policajci su brzo stigli i medijima su rekli kako se vidjelo da su mladi lopovi odahnuli kada su ugledali policijske odore. Tada su znali da su spašeni od udaraca bejzbol-palicom.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike