Kultura
HNK U ZAGREBU

Sezona je otvorena uz ovacije
Objavljeno 20. rujna, 2022.
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svečano je u nedjelju otvorilo novu sezonu 2022./23. Opernim gala koncertom, koji je završio stajaćim ovacijama za opernu zvijezdu Piotra Beczału te soliste, Zbor i Orkestar zagrebačke Opere, kojim je ravnao maestro Ivan Repušić. Opernim gala koncertom počela je nova sezona Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a publika i građani imali su jedinstvenu priliku poslušati nastup operne zvijezde Piotra Beczałe, jednoga od najljepših opernih glasova današnjice. Piotr Beczała jedan je od najtraženijih tenora našeg vremena i stalni gost vodećih svjetskih opernih kuća, posebno hvaljen zbog ljepote svojega glasa i gorljive predanosti svakom liku koji portretira, s osobitim akcentom na Verdijeve i Mozartove likove. Na pozornici središnje hrvatske nacionalne kuće nastupio je uz ravnanje maestra Ivana Repušića te nastup solista, Zbora i Orkestra zagrebačke Opere. Višestrukim ovacijama i dugotrajnim aplauzom publike završio je svečani koncert koji su u izravnom prijenosu pratili i građani na velikom ekranu ispred kazališta, priopćio je HNK.

- Ovim koncertom najavljujemo novi smjer našega kazališta u smislu umjetničke energije sjajnih ansambala sa svjetskim zvijezdama, čime ćemo dobiti još veću vidljivost i relevantnost u umjetničkom svijetu - izjavila je intendantica Iva Hraste Sočo.

U svečanom programu sastavljenom od djela Vatroslava Lisinskoga, Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdija, Georgesa Bizeta, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Vincenza Bellinija, Charlesa Gounoda i drugih domaćih i svjetskih autora uz Piotra Beczału nastupili su operni solisti Valentina Fijačko Kobić, Helena Lucić Šego, Lana Kos, Marija Kuhar Šoša, Ivana Lazar, Emilia Rukavina, Dubravka Šeparović Mušović, Luciano Batinić, Ozren Bilušić, Domagoj Dorotić, Filip Filipović, Stjepan Franetović, Ljubomir Puškarić, Siniša Štork i Davor Nekjak.

“Posebnost ovoga gala koncerta jest da sam solist Piotra Beczała sudjeluje u duetima, kvartetima, zajedno sa solistima zagrebačke opere, a šlag na torti bila je njegova izvedba Porinove arije Zorko moja”, rekao je dirigent Ivan Repušić. H
Možda ste propustili...

U SKLOPU KONCERTNOG CIKLUSA GRADA

Koncert osječkog ansambla Fusion

KONCERTNI CIKLUS GRADA U KULTURNOM CENTRU

Odličan koncert ansambla Fusion

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

14. SUSRET HRVATSKOGA DUHOVNOGA KNJIŽEVNOGA STVARALAŠTVA "STJEPAN KRANJČIĆ"

U Slavoniju idu nagrade za poeziju i putopise

2

DVA ROMANA SAŠE JAKŠIĆ

Moje priče imaju sretan kraj, ali on nije bajkovit

3

U ZAGREBU JE POČEO FESTIVAL 35. GAVELLINE VEČERI

Donosi 12 recentnih uspješnica