Sport
HRVATSKA OPET NA ZAVRŠNICI DAVIS CUPA

Hrvatski tenisači odlaze u Malagu braniti lanjsko finale
Objavljeno 19. rujna, 2022.
Naši su posao obavili još u subotu, ali do nedjelje nisu bili sigurni idu li u Malagu

Hrvatska teniska reprezentacija svoj je dio posla u Bologni obavila još u subotu, ali za potvrdu puta u Španjolsku morala je čekati nedjelju i dvoboj domaćina Italije i Švedske. I nadati se da Talijani neće kalkulirati i na teren poslati šareni sastav, koji Šveđani mogu dobiti.



To je izostalo, Talijani su već nakon prvog nedjeljnog susreta poveli sa 1:0 i postalo je jasno da u Malagu osim njih ide i Hrvatska. Naime, našoj reprezentaciji nije odgovarala samo pobjeda Šveđana od 3:0, svaki drugi rezultat vodio ju je na završni turnir Davis Cup natjecanja, koje će se održati u Malagi od 22. do 27. studenoga. Iako u našim redovima zapravo i nije bilo nekog straha da će Italija kalkulirati, tek nakon što je Matteo Berrettini svladao Eliasa Ymera i donio Talijanima vodstvo, mogli smo odahnuti i početi praviti planove za studeni.

Hrvatska je lani uspješno prošla skupinu u Italiji, a onda u Španjolskoj dogurala do finala. Ovaj put su Martićevi izabranici bez Marina Čilića, ali s Bornom Čorićem u momčadi, u skupini izgubili od Italije (3:0), ali su uspjeli pobijediti Švedsku (2:1) i Argentinu (3:0), a to ih je odvelo ua završnicu, gdje ponovno imaju velike ambicije. Posebice ako budemo igrali u najjačem sastavu, s Čilićem, Ćoriće te Mektićem i Pavićem u paru.

Čekala se nedjelja i sudar Talijana i Šveđana, ali dan D za hrvatsku tenisku vrstu bila je subota i obračun s uvijek neugodnim Argentincima. No u tom meču nije bilo nikakve neugodnosti za naše, dva Borne dobila su svoje susrete, a onda su Mektić i Pavić samo potvrdili ukupnu pobjedu. Gojo je svladao Sebastiana Baeza sa 6:1, 3:6, 6:3, Ćorić je nadigrao Francisca Cerundola sa 6:4, 7:6 (6), a Nikola Mektić i Mate Pavić u igri parova nisu dopustili iznenađenje i sa 6:2, 7:5 bili su bolji od Maxima Gonzaleza i Horacija Zeballosa. Uvjerljivih 3:0 protiv Argentinaca usmjerilo nas je prema drugom mjestu u skupini i završnici u Malagi.

- Zaslužili smo odlazak u Malagu. I u porazu od Italije bilo je gušće nego što izgleda po rezultatu. Nadam se da će nam se na završnici u Malagi pridružiti i Marin Čilić - komentirao je izbornik hrvatske Davis Cup vrste Vedran Martić.

Ivana Liović
U četvrtfinalu nas čeka Španjolska?
Već u prvom nedjeljnom meču skupine koja se igrala u Bologni postalo je poznato da se iznenađenje neće dogoditi i da Hrvatska ide dalje nakon što je Matteo Berrettini sa 6:4, 6:4 pobijedio Eliasa Ymera. Tako se Italija s prvog, a Hrvatska, prošlogodišnji finalist, s drugog mjesta skupine A plasirala u Malagu, gdje će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika skupine B. Još nije poznato tko će to biti, no najvjerojatnije Španjolska, koja je sinoć igrala protiv Južne Koreje. Španjolci su bili veliki favoriti i ako su to opravdali i pobijedili, upravo oni će biti suparnik Hrvatskoj na startu završnog turnira Davis Cupa.

Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike